Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prehovoril Ruskov ochrankár: Podrobne opísal, ako sa jeho šéf stretol s bossom Černákom

Ruskov ochrankár prehovoril, o čom sa rozprával jeho šéf s Černákom Zobraziť galériu (7)
Ruskov ochrankár prehovoril, o čom sa rozprával jeho šéf s Černákom (Zdroj: Foto. Topky, Reprofot TV Markíza)

BRATISLAVA - V ostro sledovanej kauze plánovanej vraždy Sylvie Volzovej, v ktorej čelí závažnému obvineniu bývalý šéf markízy a exminister Pavol Rusko, vypovedali ďalší svedkovia. Na udalosti spred 20-tich rokov si museli zaspomínať jeho vtedajší najbližší ľudia - ochrankár a šofér. Jeden z nich si spomenul.

Ruskov niekdajší ochrankár, ktorý pri ňom pracoval aj v roku 1997 – teda v čase, keď si mal objednať vraždu spoločníčky Sylvie Volzovej, vyšetrovateľom potvrdil, že so svojím šéfom bol aj v Banskej Bystrici. Tam navštívili bossa Mikuláša Černáka. Dokonca opísal, o čom sa rozprávali. 

Niekdajší Ruskov šofér
Zobraziť galériu (7)
Niekdajší Ruskov šofér  (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Šokujúca narážka

„Rusko prišiel za Černákom s tým, že má problémy so Sylviou Volzovou, že či by sa to dalo nejako riešiť. Černák na to povedal, že všetko sa dá riešiť. Povedal aj to, že v betonárke má dosť miesta. Narážal na to, že skončí zaliata v betóne. Rusko na to neodpovedal,” uviedol podľa televízie Markíza počas výsluchu Boris Pravda, ochrankár Pavla Ruska.

Po tom, čo sa porozprávali, Ruska poslali na chodbu. V kancelárii ostali len Černák, Kaštan, Kán a ďalší dvaja či traja muži z černákovho gangu. Rusko podľa ochrankára hľadal niekoho, kto mu pomôže získať Volzovej podiely v Markíze. Priznal, že nevedel, či ju Rusko chcel len zastrašiť alebo niečo viac. Na tomto stretnutí o odmene nemalo nič padnúť. 

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (7)
Mikuláš Černák  (Zdroj: TASR)

Vypovedal aj druhý šofér

Na výsluch sa dostavil aj ďalší muž. Člen ochrany objektu televízie, neskôr Ruskov osobný šofér. S bývalým šéfom Markízy jazdil od roku 1998. Podľa neho sa v jeho prítomnosti Rusko s černákovcami nikdy nestretol.   

Na polícii vypovedal aj druhý Ruskov šofér a ochrankár.
Zobraziť galériu (7)
Na polícii vypovedal aj druhý Ruskov šofér a ochrankár.  (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Bývalý šéf Markízy a exminister Pavol Rusko čelí obvineniu v prípade plánovania vraždy svojej vtedajšej spoločníčky v televízii Markíza Sylvie Volzovej. V kauze sú okrem neho obvinení aj ďalší traja: Mikuláš Černák, ktorého závažnou výpoveďou sa celá kauza spustila, Miloš Kaštan, jeho niekdajšia pravá ruka a Róbert Lališ, šéf gangu sýkorovcov. Všetci traja už vypovedali. K vražde Volzovej malo dôjsť podľa polície koncom roka 1997.

Miloš Kaštan
Zobraziť galériu (7)
Miloš Kaštan  (Zdroj: Vlado Anjel)

Kaštan priznal, že Rusko ho kontaktoval. Dokonca potvrdil, že sám mal zobrať aj dať úplatok za vraždu vo výške 500 tisíc korún. Kaštan potvrdzuje Černákove slová, aj keď si niekdajší spoločníci v súčasnosti nevedia prísť na meno. Lališ všetko poprel. 

Robert Lališ
Zobraziť galériu (7)
Robert Lališ  (Zdroj: Foto: TASR)

Podľa Černáka sledovanie a únos Volzovej mali zabezpečiť sýkorovci, notára a prepis podielov  mali na starosti černákovci. Naplnenie plánu prerušilo Černákovo zadržanie. „Nemá dôvod niekoho krivo obviniť. Nijako by mu to nepomohlo, naopak, skôr by mu to mohlo uškodiť. Nepotrebuje si vymýšľať bez absolútneho logického motívu nový trestný čin a označovať osoby, o ktorých by si myslel, že sa toho skutku nedopustili,” povedal František Polák, Černákov obhajca.

Rusko nepoprel, že bol v Banskej Bystrici. Ako tvrdí, všetko bolo naopak a u černákovcov zisťoval informácie o likvidácii jeho osoby. Od konca októbra je vo väzbe, kde čaká na svoj ďalší osud. 

Viac o téme: ŠoférPavol RuskoObjednávka vraždy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu