Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desať Indov sa ocitlo na slovenskom území: Z Ukrajiny ich priviedlo malé lietadlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru v Petrovciach, okres Vranov nad Topľou vo štvrtok večer zaregistrovali prelet malého lietadla z Ukrajiny na naše územie.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, policajti si všimli, že sa stroj pohybuje v obmedzenom vzdušnom priestore, letí nízko a v nezvyčajnom čase. Informáciu o podozrivom lietadle preto oznámili operačnému stredisku, ktoré informovalo všetky policajné hliadky v okolí. "Na základe telefonátu na linku 158 bolo zistené, že lietadlo pristálo v Hatalove, v okrese Michalovce. Keď dorazili policajné hliadky, lietadlo už odletelo, no na zemi nechalo desať osôb," uviedla Baloghová.

Policajti cudzincov predviedli na Oddelenie hraničnej kontroly Policajného zboru, aby zistili podrobnosti o ich ceste na Slovensko. Počas ďalšieho preverovania podľa Baloghovej zistili, že pochádzajú z Indie. "Ďalší postup bude smerovať k readmisii, čiže budú vrátení na územie Ukrajiny. Na miesto bol privolaný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin prevádzačstva a nedovolené prekročenie štátnej hranice," povedala Baloghová.

O tejto udalosti policajti ihneď informovali Štátnu pohraničnú službu Ukrajiny a dnes v predpoludňajších hodinách zorganizovali spoločné stretnutie, kde sa dohodli na ďalších krokoch vo vyšetrovaní tohto prípadu. "Taktiež boli informované vzdušné sily Slovenskej republiky," dodala Baloghová.

Viac o téme: LietadloPrevádzačstvoSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu