Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zapeklitý prípad v Skalici: Mikuláš a čert zabávali starenky, anjel ich okradol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

SKALICA - Skalickí policajti zadržali Mikuláša, čerta a anjela. Brat s dvoma sestrami prezlečení do kostýmov chodili v pondelok 5. decembra vinšovať po meste Skalica. Ich úmyslom však nebolo Skaličanov obdarovať sladkosťami.

Navštívili aj 91-ročnú ženu, ktorú poznali. "Zazvonili pri dverách, ona ich aj v sprievode trojročného dieťaťa vpustila do bytu. Za vinše im dala päť eur. Muž prezlečený za Mikuláša požiadal pani o čaj pre malého vinšovníka. Obe ženy tak zostali v miestnosti bez dozoru a jedna z nich, 19-ročná dievčina v kostýme anjela, zobrala žene 45 eur v hotovosti a zlaté šperky za ďalších viac ako 380 eur," informovala dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

S nakradnutými vecami ich v priamo v byte zadržali policajti. "Susede, ktorá býva v blízkosti, sa návšteva nepozdávala a zavolala na číslo 158. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže," dodala hovorkyňa. Na dvoch z nich, 29- ročného muža a 21-ročnú ženu spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. V minulosti boli obaja za trestnú činnosť odsúdení a stále boli v podmienke. Najmladšiu, 19-ročnú sestru stíha polícia na slobode. Za uvedené konanie hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov. 

Polícia apeluje na starších ľudí, aby boli obzvlášť opatrní. Počas vianočných sviatkov nie je zriedkavosťou, že najmä starších ľudí navštívia aj neželaní koledníci. V takýchto prípadoch je určite vhodnejšie osoby nevpustiť do obydlia a v prípade akýchkoľvek podozrení kontaktovať políciu. Veľkú službu pre osamelých a starších ľudí zohrávajú všímaví susedia, ktorí dokážu včas zasiahnuť. 

Viac o téme: ZlodejiKrádežMikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu