Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma vo vlaku: Jozefa (24), ktorý olúpil chlapca, už polícia vypátrala

Odcudzený ruksak. Zobraziť galériu (3)
Odcudzený ruksak. (Zdroj: PZ SR)

TURČIANSKE TEPLICE – Za aktívnej pomoci občanov sa podarilo zadržať 24-ročného Jozefa z okresu Turčianske Teplice, podozrivého z násilnej trestnej činnosti.

Vo vlaku olúpil chlapca a s odcudzenými vecami z neho vybehol na stanici v Turčianskych Tepliciach. Policajti ho zadržali za pomoci občanov a predviedli na policajný útvar. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine ho obvinil zo zločinu lúpeže. "Obvinený v utorok (4.10.) popoludní v zrýchlenom vlaku na trati medzi stanicami Diviaky, mestská časť Turčianskych Teplíc a Turčianske Teplice mal pristúpiť k 15-ročnému chlapcovi a pýtať od neho peniaze. Potom ho mal fyzicky napadnúť a odcudziť mu mobilný telefón a ruksak s osobnými vecami, čím vznikla predbežná škoda vo výške 140 eur," priblížil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Dráma vo vlaku: Jozefa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ SR)
Dráma vo vlaku: Jozefa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ SR)

Ako dodal, muža podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,20 mg/l, čo je 2,50 promile alkoholu v dychu. Chlapec utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," uviedol hovorca.

Viac o téme: LúpežTurčianske Teplice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu