Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

S podvodníkmi sa roztrhlo vrece: Dôchodkyňa (87) prišla o poriadny balík

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

NITRA/ZLATÉ MORAVCE – Dôverčivá 87-ročná dôchodkyňa z Nitry prišla v pondelok 18. júla o 10.000 eur. Obrala ju o ne neznáma žena, ktorá presvedčila dôchodkyňu Zlatku, že peniaze potrebuje jej vnuk Miško.

„O chvíľu zavolal starenke aj muž, o ktorom si myslela, že je jej vnuk. Do telefónu povedal, že o pol desiatej príde pre peniaze jeho známa. Zakrátko prišla pred dom neznáma žena, ktorej dôchodkyňa odovzdala vrecko s peniazmi,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. 

V ten istý deň sa podvodníci pokúšali vylákať peniaze aj od ďalších dvoch dôchodkýň. „Z toho istého telefónneho čísla, z ktorého volali podvodníci dôchodkyni v Nitre, volali aj ďalším dvom ženám zo Zlatých Moraviec. Obsah telefonátu bol rovnaký, len dôchodkyne boli obozretnejšie,“ skonštatovala Bruchterová.

Od 71-ročnej Júlie si údajný vnuk pýtal 5000 eur. Nahnevaná dôchodkyňa neznámemu povedala, že je podvodník a zlodej a ide volať na políciu. Takým istým spôsobom odbila muža v telefóne aj 76-ročná Gizela. Polícia vyšetruje prípad v Nitre ako prečin podvodu a ďalšie dva prípady v Zlatých Moravciach ako podvod v štádiu pokusu. 

Viac o téme: PeniazeKrádežDôchodkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu