Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Megakrádež liekov je objasnená: Páchateľom hrozí 10 až 20 rokov za mrežami

Paracetamol sa postará nielen o otupenie bolesti, ale aj osobnosti človeka.
Paracetamol sa postará nielen o otupenie bolesti, ale aj osobnosti človeka. (Zdroj: tabletky-na-erekciu-merlix)

BRATISLAVA - Polícia objasnila prípad krádeže liekov v treťom bratislavskom okrese zo dňa 24. mája 2016, ktorou bola spôsobená škoda vo výške takmer 568.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

"Do dvoch týždňov od spáchania skutku už čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu krádeže 34-ročný Ján CH. z Bratislavy. Na podklade zabezpečenej dôkaznej situácie bolo v danom prípade vyšetrovateľom Policajného zboru vznesené obvinenie aj 39-ročnému Danielovi P. z okresu Senica zo zločinu podielnictva a 38–ročnému Radovanovi T. z Bratislavy z obzvlášť závažného zločinu podielnictva," uviedla Mihalíková.

Podľa polície sa mal obvinený Ján Ch. s doposiaľ neznámym páchateľom v nočných hodinách dňa 24. mája 2016 vlámať do vnútorných priestorov skladu farmaceutickej spoločnosti na Starej Vajnorskej ulici v Bratislave. Z priestoru slúžiaceho na uskladnenie liekov mali následne odcudziť lieky prevažne na liečbu onkologických ochorení.

"Obvinení Radovan T. a Daniel P. mali lieky pochádzajúce z tejto trestnej činnosti prevziať a odviesť na neznáme miesto. Policajti na základe operatívno-pátracej činnosti odcudzené lieky, ako aj osoby v tom čase podozrivé zo spáchania skutku vypátrali. Vypátraním liekov, ktoré nie sú bežne dostupné a nie sú ani voľne predajné, tak policajti znížili možný negatívny dopad na zdravie pacientov," doplnila Mihalíková.

Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. V súlade s Trestným zákonom hrozí Jánovi Ch. v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Obvineným z trestného činu podielnictva, Radovanovi T. hrozí trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov a Danielovi P. na tri až osem rokov.

Viac o téme: KrádežLieky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu