Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Niekto dostal chuť na sladké: Krádež pol tony medu, celková škoda 3450 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BUZITKA – Viac ako 500 kilogramov medu ukradol neznámy páchateľ v noci z nedele na pondelok (6.6.) v obci Buzitka, v miestnej časti Dóra (okres Lučenec). Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, majiteľovi zo Smižian spôsobil krádežou a poškodením celkovú škodu odhadnutú na 3450 eur.

„Neznámy páchateľ odviazal lano na plachte nákladného priestoru vozidla V3S a cez takto vzniknutý otvor vošiel dovnútra. Tam ukradol dve plastové nádoby s 90 kilogramami agátového medu,“ priblížila hovorkyňa.

Podľa jej ďalších slov následne prešiel k miestnosti na spracovanie medu, umiestnenej na návese, do ktorej sa vlámal. „Odcudzil z nej plastovú nádobu s agátovým medom s hmotnosťou 45 kilogramov, 11 hliníkových nádob s kvetovým medom s celkovou hmotnosťou 385 kilogramov a dve prázdne hliníkové nádoby,“ dodala. Vyšetrovateľ v Lučenci už začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. „Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ uzavrela Faltániová.

Viac o téme: KrádežBuzitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu