Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kšeftári s rakovinou sa chcú dohodnúť na treste: Má to však jeden veľký háčik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – V prípade krádeže onkologických liekov v Národnom onkologickom ústave (NOÚ)v decembri minulého roka zatiaľ nie je možné stanoviť termín ukončenia vyšetrovania, hoci všetci obvinení vyjadrili záujem pristúpiť na dohodu o vine a treste.

Orgány činné v trestnom konaní momentálne vykonávajú znalecké skúmanie zaistených elektronických médií. Taktiež čakajú na výsledky kontrol v tejto veci, ktoré vykonávajú NOÚ či Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Informoval o tom námestník bratislavskej krajskej prokurátorky pre trestný úsek Oliver Janíček.

„Všetci obvinení vyjadrili záujem o ukončenie trestného stíhania konaním o dohode o vine a treste, ktoré sa ale dosiaľ nezačalo. V súčasnosti je naďalej vykonávané vyšetrovanie,“ povedal Janíček.

Podľa neho ohľadne manipulácie s liečivami sú vykonávané kontroly samotným NOÚ a Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Ich výsledky bude potrebné vyhodnotiť pre účely trestného konania a to kvôli rozsahu trestného činu - stíhaného skutku, jeho následky, výšku spôsobenej škody a podobne,“ doplnil Janíček.

Ukončiť vyšetrovanie tak bude možné až po vyhodnotení výsledkov kontrol, ukončení znaleckých skúmaní a po vykonaní prípadných výsluchov obvinených, resp. poškodeného k novým zisteným skutočnostiam z vyššie uvedených úkonov. Kauza prepukla v decembri 2015. Mali byť do nej zapletení zamestnanci NOÚ a pracovníci farmafiriem. Podľa obvinení "kšeftovali" s liekmi, na čo mali upozorniť ich kolegovia.

Viac o téme: LiekyKšeftovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu