Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prekliaty víkend: Policajti vyšetrujú dve tragické zrážky vlaku s človekom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti vyšetrujú okolnosti dvoch prípadov zrážky vlaku s človekom, ku ktorým došlo v sobotu (21.5.) vo večerných a dnes v skorých ranných hodinách. V oboch prípadoch išlo o mužov, ktorí vstúpili do koľajiska. Zrážka s vlakom pre nich znamenala smrť.

K prvej nehode došlo v sobotu približne o 21.30 h medzi Malackami a Plaveckým Štvrtkom, keď medzinárodný osobný vlak zrazil muža. "Rušňovodič v 19,459 km v smere do Bratislavy po tom, čo spozoroval osobu v koľajisku bezodkladne použil výstražné znamenie, ako aj rýchločinné brzdenie, zrážke vlaku však už nedokázal zabrániť," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Druhý prípad sa odohral dnes, v skorých ranných hodinách na trati v časti Vinohrady. "Rušňovodič osobného vlaku súkromnej spoločnosti pri prechádzaní odbočky Vinohrady v smere na Bratislavu Hlavnú stanicu spozoroval osobu mužského pohlavia, ktorá z krátkej vzdialenosti vstúpila do koľajiska. Rušňovodič aj napriek tomu, že bezodkladne použil výstražné znamenie, ako aj rýchlobrzdu, stretu vlaku s mužom už nedokázal zabrániť," ozrejmila policajná hovorkyňa. 

Policajti po totožnostiach mŕtvych osôb v súčasnosti pátrajú. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v obidvoch prípadoch trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Mihalíková.

Viac o téme: NehodaBratislavaVinohrady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu