Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zdrvujúci koniec 9-dňového pátrania: Luciu (†16) našli mŕtvu, posledné slová rodičom

Lucie K. Zobraziť galériu (4)
Lucie K. (Zdroj: Facebook)

NOVÝ JIČÍN - Polícia po nej pátrala celých deväť dní. Celé mesto bolo na nohách a rodičia verili do poslednej chvíle, že sa nájde živá a zdravá. Nestalo sa. Lucku našli mŕtvu len pár desiatok metrov od domu. Zomrela dobrovoľne alebo jej na druhý svet niekto dopomohol?

Po šestnásťročnej školáčke z českého Nového Jičína polícia pátrala od 6. januára. V piatok ráno ju našla bez známok života v odľahlej časti mesta, identifikovali ju rodičia. Presnú príčinu smrti určí až pitva, po prvotnej obhliadke tela bolo ale vylúčené cudzie zavinenie, uviedol policajný hovorca Petr Gres. 

Zdrvujúci koniec 9-dňového pátrania:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

I tak ale Luckina smrť nateraz zostáva veľkou záhadou. Dievčina odišla z domu 5. januára poobede a odvtedy neboli o nej žiadne správy. "Manželka akurát varila večeru, keď sa Lucka vychystala preč. Povedala, že sa hneď vráti a potom sa naje. Cez týždeň mala byť doma o ôsmej hodine večer a o desiatej už vposteli. Odvtedy sme ju už ale nevideli," povedal užialený otec Jiří pre Blesk.cz. 

Zdrvujúci koniec 9-dňového pátrania:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Nova)

Od vyhlásenia pátrania policajti uskutočnili niekoľko pátracích akcií, a to na zemi aj s pomocou vrtuľníka. Gres uviedol, že sa hľadalo v oblastiach, v ktorých sa malo dievča pohybovať, alebo ju tam ľudia naposledy videli. Zároveň preverovali všetky informácie od obyvateľov, ktorých vyzvali na spoluprácu. Luciu už ale našli neskoro. 

Zdrvujúci koniec 9-dňového pátrania:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Nova)

Rodičia sú, pochopiteľne zdrvení a nedokážu pochopiť, čo sa stalo. Otec ale nevylučuje možnosť, že za smrťou jeho dcéry stál ešte niekto ďalší. "Ako je možné, že tam predtým nebola a po deviatich dňoch sa tam našla podchladená? Kto ju tam odložil? Kto nás pripravil o dieťa?," pýta sa zúfalá rodina, ktorá svoj žiaľ vyjadrila aj na Facebooku. "Prišli sme o dcéru, jediné dieťa, ktoré sme mali. Nemala dôvod utiecť, doma mala všetko, na čo si spomenula. Bola pre nás vždy na prvom mieste. Nikdy sme nespozorovali, že by fajčila, pila alkohol alebo brala drogy. Lucinka, chýbaš nám, milujeme ťa a nezabudneme," napísali rodičia.

Viac o téme: PátranieNezvestná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu