Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mysteriózna smrť slovenskej modelky Anny (†32): Mŕtve telo v talianskom jazere, vražda?

Anna Schniererová Zobraziť galériu (2)
Anna Schniererová (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

IVREA - Záhadný prípad smrti krásnej Slovenky vyšetruje talianska polícia. Annu Schniererovú (†32) našli utopenú v rákosí, ale na jej smrti niečo nesedí. Spočiatku to vyzeralo na nešťastnú náhodu, no pravdepodobne ju niekto zavraždil.

Podľa talianskych vyšetrovateľov Annu niekto nadrogoval. Bezvládne telo našli v rybníku bývalého lomu Strambini ešte 30. augusta. Približne po dvoch týždňoch od hrozného objavu koroneri odhalili na jej rukách stopy po dvoch vpichoch injekčnou striekačkou. Polícia uviedla, že vpichy vznikli krátko pred smrťou. Pracujú preto s verziami, že buď brala Anna drogy, alebo ju pred smrťou niekto omámil.  

Svetlo do prípadu vnesú až výsledky toxikologických testov a pitevná správa, ktoré by mali byť známe v priebehu niekoľkých týždňov. Ako informuje taliansky portál lasentinella.gelocal.it, známy je ale fakt, že v jej krvi našli vysokú koncentráciu alkoholu. Polícia vedie trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi pre zločin vraždy.

Dvojitý život

Podľa talianskych médii viedla Anna dvojitý život. V poslednom čase poskytovala eskort, živila sa ako spoločníčka. Na sociálnej sieti vystupovala pod menom Ninna. Do krajiny prišla na začiatku 21. storočia, bola zasnúbená so starším mužom a pracovala ako modelka. Koncom júla tohto roku sa pokúsila o samovraždu. Skočila z útesu, dopadla do kríkov, no podarilo sa ju zachrániť. V posledných mesiacoch viditeľne schudla, očividne ju niečo trápilo. 

Posledný, s kým nebohú ženu videli živú, bol 44-ročný domovník. Svedkovia uviedli, že ich videli v sobotu odchádzať k lomu, deň pred nájdením mŕtveho tela. On neskôr privolal políciu.

Mysteriózna smrť slovenskej modelky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Polícia)

Razia u snúbenca
 

Policajti niekoľko týždňov po Anninej smrti nabehli v rámci vyšetrovania do domu muža, s ktorým žila. Našli tam arzenál zbraní a streliva, ako aj odznaky, ktoré patria bezpečnostným silám. Paul Edward Benedetti (53) bol bývalý člen ochranky. 

Anninho priateľa, ktorý mal rumunské doklady, zatkli a posadili do väzby. V dome policajti zaistili pištole, časopisy, kazety, náboje, hliníkovú lopatu, preukaz totožnosti vydaný rumunskými úradmi, odznaky rôznych policajných zložiek, falošný pas štátnej polície s jeho fotografiou a odznak súkromného detektíva. Zadržaný muž sa bránil slovami, že je zberateľ a pred časom bol prevádzkovateľom zbrojnice. Je obvinený z nelegálneho držania častí vojenských zbraní a streliva, ako aj z odcudzenia, držania a výroby falošných dokladov. Ak mu vinu dokážu, hrozia mu dva roky za mrežami.

 
 

Viac o téme: SlovenskaSmrťVraždaZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu