Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Profesionálni rodičia mali priniesť Simonke (†1,5) šťastie: Smrť v mučivých bolestiach!

Profesionálny rodič Ivan
Profesionálny rodič Ivan (Zdroj: Foto: Facebook)

VEĽKÝ ŠARIŠ - Uplynulý týždeň šokoval Slovensko prípad smrti malej Simonky (†1,5). O dievčatko sa staral profesionálny rodič. Ivana už polícia obvinili zo zabitia, momentálne sedí vo väzbe. Dievčatko zomrelo v ukrutných bolestiach následkom zranení, ktoré si nemohlo spôsobiť samo.

Ivan mal v náhradnej rodičovskej starostlivosti okrem Simonky ešte ďalšie dve deti z košického detského domova, s manželkou majú päťročné dvojičky.

Pár hodín pred Simonkinou smrťou bol Ivan s dievčatkom u detskej lekárky, na jej telíčku nespozorovala žiadne modriny, ani stopy po násilí. Po príchode záchranárov v osudnú hodinu, už ale modriny na tele boli. Ako informuje denník Plus jeden deň, Ivan uviedol, že modriny vznikli na tele Simonky od liekov, ktoré berie na srdiečko. Ani po hodinovej snahe záchranárov dievčatko oživiť, sa to, žiaľ, nepodarilo.

Ukrutná smrť v bolestiach

Nariadená pitva odhalila, že okrem viditeľných pomliaždenín malo na viacerých miestach natrhnuté tenké črevo. Policajti si na druhý deň po tragédii po Ivana prišli, v čase keď bolo dievčatku ublížené, bol doma s deťmi iba on. "Sudca okresného súdu muža vzal do väzby. Obvinený aj jeho obhajca podali proti rozhodnutiu sťažnosť. Rozhodovať o nich bude Krajský súd v Prešove," povedal nám hovorca prešovského súdu Michal Drimák. 


Prečítajte si aj Simonka (†1,5) zo Šariša zomrela za záhadných okolností: Zlyhanie srdiečka, dobitá na smrť!


Po tragédii zobrali zverené deti späť do detského domova. Ivanova manželka s dvojičkami odišla k rodičom. Muža polícia obvinila zo zabitia. Zatiaľ nie je známe, či s ním detský domov rozviaže pracovný pomer. "Manželka profesionálneho rodiča nebola zamestnankyňou detského domova a ani nebola vedená ako profesionálny rodič. Musela však súhlasiť s tým, aby jej partner pracoval na tejto pozícii," povedala nám Jana Lukáčová z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Dom v lukratívnej štvrti vo Veľkom Šariši ostal prázdny. Simonkin pohreb, ktorý zabazpečilo mesto, je plánovaný na dnes, zúčastniť sa ho chcú aj Simonkiny biologickí rodičia.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu