Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tragédia na Majálese: Tínedžer (†17) sa zohol pri kolotoči po kľúče, prišiel skrat a potom smrť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TŘEBÍČ – V Třebíči bol v noci na dnes vážne zranený kolotočovou atrakciou sedemnásťročný mladík. V kritickom stave ho previezli do třebíčskej nemocnice, kde skoro ráno zomrel.

Nešťastie sa stalo na otočnej lavici pri slávnosti majáles. Prevádzka atrakcie bola okamžite ukončená. Kriminalisti prípad vyšetrujú pre podozrenie zo spáchania trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti. Oznámila to hovorkyňa krajskej polície Dana Čírtková.

Mladík bol zranený v piatok približne hodinu pred polnocou počas slávnosti konanej na Podzámockej nive. Či bol ovplyvnený alkoholom, ukáže až výsledok pitvy. Podrobnosti k nešťastiu polícia nechce zverejňovať. "Až do ukončenia policajného preverovania nebudeme s ohľadom na rodinu mladíka poskytovať k prípadu žiadne podrobnejšie informácie," uviedla hovorkyňa.

Atrakcie patria firme Jana Kočky, potvrdila to jeho manželka Barbora Kočková. Povedala, že lavica je technicky v poriadku a má všetky potrebné povolenia. Nešťastie vraj spôsobilo skratové konanie chlapca. Sám na pustenej atrakcii nesedel. Chcel len zobrať kľúče, ktoré niekomu spadli pod lavicu.

Miesto udalosti v noci a opakovane dnes v ranných hodinách podľa Čírtkovej dôkladne prezreli a zadokumentovali třebíčski kriminalisti, ktorí tiež vypočuli všetkých svedkov udalosti. Od prevádzkovateľa atrakcie polícia tiež prevzala dokumentáciu dôležitú pre zistenie prípadnej miery zavinenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu