Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Členovia organizovanej skupiny spôsobili škodu za vyše 740-tisíc: Obvinili 11 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil 11 členov organizovanej skupiny z podvodu. Skupina vo veku od 31 do 57 rokov spôsobila viacerým firmám škodu fantómovou prepravou detskej stavebnice a medi. Najstarším zo skupiny je maďarský občan. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Obvinení muži mali spoločnosti celkovo pripraviť o 744.000 eur, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Polícia zistila, že skupina mala v lete 2012 vyslať kamión do českej spoločnosti, kde na základe falošných dokladov naložili 4400 kartónov detskej stavebnice. Legá predali na Slovensku pod cenu. Na miesto určenia tak tovar neprišiel a spoločnosti z Dánska vznikla škoda vo výške 178.000 eur.

Skupina mala rovnakým spôsobom naložiť aj dve súpravy medeným šrotom s váhou 35 ton v Lotyšsku a Nemecku. "Ani tie však neskončili na mieste určenia, ale vo výkupni farebných kovov v Budapešti a slovenskej spoločnosti vznikla škoda vo výške 166.000 eur," povedala hovorkyňa. Škodu mali takto obvinení spôsobiť aj ďalšej nemeckej spoločnosti, ktorú pripravili o 72 ton medi, pričom spoločnosti vznikla škoda 400.000 eur.

NAKA vykonala minulý týždeň v Kolárove a v Nových Zámkoch akciu s názvom Kotlík. Spolu s pohotovostným útvarom z Nitry a Trnavy a zadržali päť osôb. Okresný súd v Nitre rozhodol o návrhu vyšetrovateľa a všetci piati zadržaní zostávajú vo väzbe. Traja z obvinených sa už vo väzbe nachádzajú, zvyšní traja sú stíhaní na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu