Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tehotná Eva, objednávateľka vraždy manžela, ostáva vo väzbe

(Zdroj: topky)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici zamietol žiadosť 32-ročnej tehotnej podnikateľky Evy T.-Z. o prepustenie z väzby na slobodu. Tehotenstvo obvinenej nie je podľa sudcu dôvodom na prepustenie z väzby. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ženu stíha za objednávku vraždy manžela Ľudovíta so zámerom získať majetkový prospech. Obvinená podnikateľka požiadala o prepustenie z väzby, pretože podľa nej nie sú už na to dôvody a tiež preto, že je v šiestom mesiaci tehotenstva. Sudca vypočul obvinenú vo štvrtok 5. júna, ale svoje rozhodnutie oznámil stranám písomne. 

Podnikateľku s českým občianstvom zadržala polícia 24. januára tohto roku a 27. januára ju sudca vzal do väzby. S Ľudovítom sa poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri minulého roka. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala aj trvalý pobyt. O zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina.

Mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo, a tak Martinovi odporúčala, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu sľúbila 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii a je korunným svedkom proti podnikateľke. 

Eva T.-Z. je obvinená za úkladnú vraždu blízkej osoby v štádiu prípravy, so zámerom získať majetkový prospech, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Podnikateľka obvinenie popiera a tvrdí, že je založené na výpovediach svedka, ktorého považuje za nedôveryhodnú osobu. Údajný majetkový prospech ako motív vraždy označila obvinená za vykonštruovaný políciou. Podľa prokurátora je väzobné stíhanie podnikateľky odôvodnené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu