Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podozrivé kšefty pri hraniciach: Slováci chceli predať zbrane na Ukrajinu, prerátali sa!

Slováci putovali rovno za mreže
Slováci putovali rovno za mreže (Zdroj: TV JOJ)

HUMENNÉ - Sadli im na lep. Dvaja muži z východného Slovenska sa údajne pokúšali zarobiť na vyostrenej situácii na Ukrajine tým, že mali do krajiny predávať zbrane. Samopaly typu škorpión plánovali odovzdať na presne dohodnutom mieste. Tam ich však na ich nešťastie nečakal ukrajinský "zákazník", ale nasadený agent.

Slováci sa s mužom ukrajinskej národnosti dohodli na predaji samopalov, ktoré mali skončiť na Ukrajine. To však ani len netušili, že kšeft dohadujú priamo s nasadeným agentom. Toho mala na miesto vyslať hraničná a cudzinecká polícia. Tá na prípad uvalila informačné embargo a bližšie informácie o akcii neposkytuje.

Televízii JOJ sa však podarilo zistiť, že obchodníkmi so zbraňami mali byť muži z Humenného a Sniny. Tí v domnienke, že dohadujú výhodný obchod s Ukrajincom, sadli na lep nasadenému policajtovi, ktorý predstieral záujem o ponúkané samopaly. Keď prišli na dohodnuté miesto v Humennom, kde malo dôjsť k predaju zbraní, namiesto zárobku ich tam čakali muži zákona s putami.

Oboch Slovákov ešte v pondelok v superrýchlom konaní vzali do väzby a obvinili z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Okresný súd v Humennom vzal oboch obvinených do väzby kvôli dôvodnej obave, že budú pokračovať v páchaní  trestnej činnosti," uviedol hovorca Okresného súdu v Prešove Michal Drimák. V prípade dokázania viny môže kšeftárom so zbraňami hroziť až 5-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu