Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prvé FOTO obvineného pedofila: Rafael (27), ktorý mal znásilniť štyri dievčatká, je vo väzbe!

 Rafael T. (27) Zobraziť galériu (4)
Rafael T. (27) (Zdroj: Foto: Facebook, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Otrasný prípad zneužívania maloletých dievčat riešili bratislavskí policajti. Z vydierania a sexuálneho násilia obvinili 27-ročného muža. Obeťami Rafaela T. z okresu Pezinok mali byť štyri dievčatá vo veku deväť až 13 rokov. Hrozí mu väzenie na sedem až 15 rokov. O prípade dnes informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Csaba Faragó. Súd už rozhodol o vzatí obvineného Rafaela T. do väzby.

„Okresný súd Pezinok vzal do väzby obvineného R. T z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, žeby mohol v trestnej činnosti pokračovať. Obvinený je zo zločinu sexuálneho násilia a zločinu vydierania. Rozhodnutie je právoplatné,“ informoval hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Csaba Faragó dnes uviedol, že páchateľ si dievčatá najskôr vytypoval, potom ich sledoval a nakoniec sa s nimi dal do reči. "Dievčatá pod zámienkami vyhotovenia fotografií, ponúknutia rôznych odmien vo forme sladkostí, respektíve požiadania o pomoc, odlákal na odľahlé miesta, kde ich pod hrozbou násilia, respektíve použitia kuchynského noža prinútil vyzliecť sa a následne ich odfotil v oblasti genitálií. V dvoch prípadoch vykonal na maloletých osobách sexuálne násilie," povedal policajný riaditeľ. Všetky prípady sa stali v decembri 2013 a v januári tohto roku.

Prvé FOTO obvineného pedofila:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Ján Zemiar)

Rafaela T. zadržali 18. februára. Doteraz nebol za podobnú trestnú činnosť stíhaný, v minulosti bol raz odsúdený za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Prvé FOTO obvineného pedofila:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Ján Zemiar)

Policajti pri domovej prehliadke zaistili páchateľov mobilný telefón, počítač a kuchynský nôž, ktorým hrozil malým dievčatám. Policajti analyzovali aj biologické stopy. "Z predbežných výsledkov vyplynulo, že DNA profil porovnávacej vzorky bukálneho výteru (z ústnej dutiny, pozn. TASR) obvineného je zhodný s DNA profilom zaisteným zo spermatických stôp na bunde jednej z maloletých," povedal Faragó.

Prvé FOTO obvineného pedofila:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Ján Zemiar)

Ako ho chytili!

Policajti preverili telekomunikačnú prevádzku a kamerové systémy. Spolupracovali s rodičmi obetí a psychológmi. Monitorovali okolie škôl a detských ihrísk a miesta, kde sa deti zdržiavajú. Zisťovali aj vzťah páchateľa k miestam, kde sa skutkov dopustil, analyzovali jeho pohyb a urobili prehliadku rodinného domu v okrese Pezinok.

Rafaela T. zadržali a obvinili 18. februára. „Na obvineného bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby,“ dodala staršia vyšetrovateľka Lenka Kĺbiková. Raz ho odsúdili za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Pretože je prípad citlivý, polícia o ňom nechce zverejniť podrobnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu