Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Našiel uhynutú srnu, zobral ju domov na mäso: Hrozia mu dva roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Policajti zo Sládkovičova obvinili vo štvrtok (9.1.) z prečinu pytliactva 33-ročného muža z okresu Galanta. Koncom minulého roka našiel pri ceste z obce Košúty do mesta Sládkovičovo uhynutú zver.

Srnu naložil do mecha a odviezol do mesta. Na dvore rodinného domu ju potom spracoval. Polícia našla na mieste už len naporciované kúsky mäsa uskladnené v chladničke. Tým, že zverinu našiel a neodovzdal poľovnému združeniu, neoprávnene zasiahol do výkonu poľovníctva a spôsobil škodu 200 eur. Mužovi hrozí podľa zákona trest odňatia slobody až na dva roky. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"Polícia obvinila vo štvrtok (9.1.) z prečinu krádeže v dvoch prípadoch aj 37-ročného muža zo Serede, ktorý vlani v novembri sa dvakrát dostal na pozemok seredskej spoločnosti. V prvom prípade si vyhliadol železo v budove bývalej sušiarne. Asi tri metre dlhý a 100 kilogramov vážiaci železný profil, ktorý bol sčasti zabetónovaný v zemi, začal vysekávať," priblížila Linkešová. V krádeži mu zabránila policajná hliadka, ktorá si ho počas dňa všimla. O pár dní neskôr sa muž opäť vrátil na pozemok spoločnosti a zo strechy ukradol päť kusov plechovej krytiny.

"Cestou do zberných surovín ho policajti zadržali. Majiteľovi spôsobil krádežou škodu niekoľko desiatok eur. Mužovi uložili za krádeže pokutu a bol odsúdený trestným rozkazom. Za krádeže mu hrozí väzenie na šesť mesiacov až tri roky," konštatovala.

Rovnaký trest za krádež hrozí aj 41-ročnej Seredčanke, ktorá spolu so svojím mladistvým synom ukradla v polovici novembra minulého roku 150-litrový kotol. Majiteľke zo Šintavy spôsobili krádežou škodu 300 eur. "Polícia ju zároveň obvinila aj z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže, keďže svojmu synovi, ako neplnoletej osobe, umožnila podieľať sa na páchaní trestnej činnosti," vysvetlila hovorkyňa.

Polícia obvinila v utorok (7.1.) z krádeže dvoch mužov, ktorí neoprávnene odoberali zemný plyn. Podozrivý 51-ročný muž v prípade dokázania viny bude obvinený za nelegálny odber plynu, ktorý odoberal cez riadne nainštalovaný plynomer, hoci nemal uzatvorenú platnú zmluvu o odbere. "Plynárenskej spoločnosti spôsobil od začiatku roka 2010 až do konca minulého roka škodu viac ako 1600 eur," ozrejmila. Obvinený bol aj starší muž z Jelky, ktorý odoberal plyn aj napriek výzve o skončení zmluvy viac ako dva roky. Obom obvineným hrozí za krádež až dvojročné väzenie.

Začiatkom roka obvinila polícia aj 58-ročnú ženu, ktorá mala neoprávnene odoberať zemný plyn od roku 2007. Plynárenskej spoločnosti spôsobila škodu takmer 10.000 eur, za čo jej hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu