Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ukradol syr za 69 centov: Ide do basy na päť mesiacov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest päť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za krádež syra v hodnote 69 centov potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 51-ročného zlodeja recidivistu Igora Pavola zo Žiaru nad Hronom. Hoci išlo o tovar malej hodnoty nebol to priestupok, ale trestný čin. Invalidný dôchodca Pavol totiž syr ukradol tri dni po tom, ako ho policajti pokutovali za inú krádež blokovou pokutou 30 eur.

Doteraz 20-krát súdne trestaný recidivista syr ukradol vraj preto, že má cukrovku a potreboval niečo zjesť. V jednom z obchodných reťazcov v Žiari nad Hronom 6. apríla minulého roku si strčil do vrecka balenie syra a cez pokladňu prešiel bez platenia.

Zlodeja však odhalili a syr musel vrátiť. Prokurátor ho žaloval za prečin krádeže. Na Okresnom súde v Žiari nad Hronom sa Pavol priznal a súd to akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť. Priťažilo mu, že kradol po pokutovaní za inú krádež a tiež krátko po prepustení z výkonu trestu tiež za krádež. Dostal trest päť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia.

Pavol sa odvolal a požadoval podmienečný trest vzhľadom na zdravotný stav a hroziacu operáciu hrubého čreva. Na odvolacom konaní Pavol vyhlásil, že ľutuje krádež a vyhlásil, že nikdy nič neukradne. Odvolací senát mu nevyhovel a prvostupňový rozsudok potvrdil. Sudca uviedol, že senát nevidí dôvod zmeniť trest, pričom poukázal na jeho bohatý trestný register. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu