Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trnka tvrdí, že nie je disciplinárne stíhaný, prokuratúra hovorí niečo iné

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka (Zdroj: SITA, wikipedia.org)

BRATISLAVA - Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka dnes rázne poprel, že by už bol disciplinárne stíhaný na pokyn Generálnej prokuratúry SR (GP SR) v kauze Glance House.

"Ja nie som disciplinárne stíhaný. Táto vec ešte nebola pridelená disciplinárnej komisii," povedal dnes Trnka, ktorý tak reagoval na mediálne informácie.

"Disciplinárne konanie proti JUDr. Dobroslavovi T. vo veci 'Glance House' bolo začaté dňom doručenia uznesenia vyšetrovateľa Policajného zboru SR o postúpení trestnej veci disciplinárnej komisii. Disciplinárne konanie nebolo ukončené," uviedla zase dnes Andrea Predajňová z Tlačového odboru GP SR.

Koncom júna nový generálny prokurátor Jaromír Čižnár uviedol, že zrejme nezačne disciplinárne konanie voči svojmu predchodcovi Dobroslavovi Trnkovi za kauzu Glance House. Pripustil to 25. júla na svojej prvej tlačovej konferencii s tým, že už uplynula lehota.

Kauza Glance House sa týka sporného prevodu bytovky v Bernolákove, ktorý umožnil práve Trnka. "Kauzu dozoruje Krajská prokuratúra v Trnave. Sú lehoty, dokedy ja môžem iniciovať konanie. Mám pocit, že je už po lehote," povedal vtedy Čižnár.

Generálny prokurátor mohol konanie začať do pol roka, odkedy sa kauza zverejnila, termín uplynul v máji. Prvý námestník Ladislav Tichý, ktorý bol v tomto období poverený vedením prokuratúry, s návrhom neprišiel. Napísal to koncom júla denník Sme. Čižnár vtedy podľa denníka neodpovedal na otázku, či preskúma možnosti podania disciplinárneho opatrenia proti Tichému za zanedbanie si povinností.

Bez disciplinárneho potrestania nie je možné Trnku z Generálnej prokuratúry preradiť na nižšiu prokuratúru. Stále mu hrozí obvinenie v trestnom konaní. Ak by k nemu došlo, generálny prokurátor mu môže do rozhodnutia súdu pozastaviť výkon funkcie prokurátora, dodal denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu