Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prokuratúra dostala na elektronizáciu z eurofondov 13,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra dostala z eurofondov na projekt elektronizácie 13,5 milióna eur.

Projekt elektronických služieb má zjednodušiť administratívu pre občana, napríklad vydávaním elektronického odpisu údajov z registra trestov generálnej prokuratúry alebo aktívnym informovaním o stave konania v konkrétnej veci na prokuratúre.

Generálna prokuratúra by si mala vďaka projektu tiež elektronicky vymieňať dokumenty s justičnými orgánmi v EÚ, projekt by mal tiež na prokuratúre zrýchliť prácu a zvýšiť transparentnosť pôsobenia prokurátora zavedením prvkov eJustice a digitalizáciou prokurátorských spisov.

"Nové funkčné riešenie nahradí súčasné služby prokuratúry a jej registra trestov a zvýši komfort a dostupnosť elektronických služieb. Sprístupní elektronické služby a zvýši využiteľnosť elektronických služieb na strane žiadateľov," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Financie dostala generálna prokuratúra z Operačného programu Informatizácia spoločnosti financovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Ako ďalej informovala Tökölyová, v rámci projektu už ukončili výberové konanie na dodávku nového informačného systému, pričom začiatkom septembra uzatvorili zmluvu so spoločnosťou Datalan, a. s. v hodnote 12 450 718,80 eur vrátane DPH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu