Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prišiel si po výplatu, no dostal nakladačku!

Incident v trenčianskom podniku Zobraziť galériu (6)
Incident v trenčianskom podniku

TRENČÍN – Po skončení školy je asi pre každého absolventa problém nájsť si prácu. Ak sa tak stane a prácu si mladí ľudia nájdu, teší sa z toho každý v jeho blízkosti. Mladík z Trenčína na svoj prvý mesiac v práci a najmä na svoju prvú výplatu určite ľahko nezabudne. Majiteľ ho namiesto výplaty v sklade podniku zbil a skopal.

Mladý absolvent, ak má odrobený prvý mesiac, sa určite najviac teší na svoju prvú výplatu. Tak to bolo aj v prípade 18-ročného Adama z Trenčína. Ten však, na rozdiel od svojich rovesníkov, zrejme na ňu nebude spomínať príliš v dobrom. Keď si pre výplatu prišiel, majiteľ podniku, v ktorom pracuje, ho údajne v sklade zbil a kopal do neho.

Bitka v Trenčíne
Zobraziť galériu (6)

Ako býva v reštauráciách zvykom, zamestnanci majú otvorené vlastné účty, na ktoré si zaznamenávajú vlastné objednávky. Na konci mesiaca sa tie zrátajú a zamestnancovi sumu jednoducho odrátajú z výplaty. Aspoň tak by to malo byť, nie je to však prípad 18-ročného Trenčana.

Ako každý zo zamestnancov aj on mal otvorený účet, tak si objednal. No podľa našich informácií, mladík však už v podniku nepracoval, odrobil si údajne tri týždne, aj to bez pracovnej zmluvy. Za tieto týždne si išiel prevziať výplatu. Nakoľko v podniku už nepracoval, otvorený účet sa ho už nemal týkať, a teda si na tento účet už nemal nárok objednávať. Nech už sa stalo akokoľvek, zo strany zamestnávateľa a majiteľa podniku išlo o neprimeranú reakciu. Keď si prišiel Adam po výplatu majiteľ podniku ho údajne zatiahol do skladu, kde ho bil a kopal do neho.

Bitka v Trenčíne
Zobraziť galériu (6)

Ako Adam pre TV Markíza uviedol: „Najskôr som si tam zobral účet a potom mi volal, aby som si to išiel zaplatiť. Tak som tam teda išiel. Doniesol som mu peniaze dozadu do skladu."

Pri dverách do skladu vraj stáli dvaja chlapi, ktorí za ním dvere zavreli. Podľa Adamových slov dostal šupu od Marcela, teda majiteľa, padol na zem a tam ho vraj dokopal. Ako ďalej dodáva, majiteľ sa mu vyhrážal, že keď to povie mamke alebo tatkovi, tak že bude zle. Má povedať, že spadol na bicykli.

Bitka v Trenčíne
Zobraziť galériu (6)

Matka napadnutého mladíka Mária Doležalová: "Samozrejme hneď sme išli na pohotovosť, aby sme ho dali vyšetriť, či nemá nejaké vnútorné zranenia. Veľmi sme sa zľakli."

Bitka v Trenčíne
Zobraziť galériu (6)

Majiteľ reštaurácie sa ku skutku zatiaľ odmieta vyjadriť. Voči podnikateľovi však evidujú niekoľko priestupkov a podľa všetkého aj tento prípad skončí len ako priestupok.

Hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová: „Polícia vec objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a po objasňovaní priestupku rozhodne.“

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu