Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dvaja tínedžeri dokopali a olúpili muža počas spánku: Hrozí im 12 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ MICHALOVCE - Muža v dome fyzicky napadli a olúpili dvaja mladíci, polícia ich dnes obvinila. Obvinenými sú len 14-ročný Jozef a 19-ročný Norbert z obce Kapušianske Kľačany v okrese Michalovce. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Michalovský vyšetrovateľ dnes obvinil zo zločinu lúpeže, z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva dvoch mladíkov, ktorí vo štvrtok v skorých ranných hodinách vošli cez zatvorené nezamknuté dvere do rodinného domu v obci Kapušianske Kľačany.

V izbe spal 49-ročný muž, od ktorého žiadali víno a peniaze. Tie im však nedal, preto ho začali kopať a biť päsťami do tváre. Z vrecka nohavíc mu mladší z obvinených ukradol 1,70 eura a starší Norbert mu z ruky stiahol náramkové hodinky.

Potom ho opäť začali obaja kopať a z domu odišli. Podľa predbežnej lekárskej správy poškodenému mladíci zlomili rebro, utrpel tiež pomliaždeniny hlavy a odreninu nad pravým okom, doba liečenia zranení je približne jeden mesiac.

Obvinení mužovi spôsobili škodu približne 28 eur. Policajti podozrivých mladíkov zadržali ešte v ten istý deň a umiestnili do cely policajného zaistenia. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu