Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Colníci v kamióne objavili 23 ton použitých autobatérií

Zadržaný kamión, ktorý prevážal použité autobatérie. 23 ton autobatérií na 18 paletách smerovalo cez Slovensko z Rakúska do Litvy.
Zadržaný kamión, ktorý prevážal použité autobatérie. 23 ton autobatérií na 18 paletách smerovalo cez Slovensko z Rakúska do Litvy. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Príslušníci polície a colnej správy zadržali kamión, ktorý prevážal použité autobatérie. Náklad s celkovou váhou 23 ton smeroval z Rakúska cez Slovensko do Litvy. "Uvedeným konaním vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi," informovala dnes hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

Kamión zastavila polícia na nespresnenom mieste v utorok (2.7.) vo večerných hodinách. Privolaní colnici dorazili ku kamiónu a vykonali fyzickú kontrolu návesu. Pri kontrole zistili, že v celom úložnom priestore sa nachádzajú použité autobatérie. "V kamióne je na 18 paletách približne 23 ton autobatérii," uviedla Macíková.
      
Nákladné vozidlo je zaistené pred budovou Colného úradu Banská Bystrica. Vodič kamióna vypovedal na polícii, ktorá bude podľa informácií FS SR pokračovať v ďalšom konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu