Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Úlovok colníkov: Zaistili vyše 25 ton oleja, škoda 2500 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ČENKOVCE - Viac ako 25 ton minerálneho oleja bez príslušných dokladov zaistili trnavskí colníci v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v Čenkovciach v okrese Dunajská Streda.

Únik na dani by v tomto prípade predstavoval viac ako 2 500 eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.

Colníci Kriminálneho úradu finančnej správy pri kontrole skladov v bývalom poľnohospodárskom družstve zbadali podozrivé cisterny. Zistili, že z poľskej cisterny sa do cisternových vozidiel so slovenskými evidenčnými číslami prečerpával minerálny olej. Na výzvu colníkov bolo prečerpávanie zastavené. V cisternách bolo 25 157 kilogramov minerálnych olejov, pri vozidlách boli poľský vodič cisterny a jeden slovenský občan. Pri výpovedi uviedli, že vykurovací olej doviezli z Nemecka cez Poľsko a údajne smeroval do Maďarska. Majiteľ nevedel preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia minerálneho oleja a predložiť doklad o vyrovnaní spotrebnej dane, colníci tovar zaistili. Daňovú povinnosť colníci vyčíslili na 2 515 eur. Majiteľ tovaru spotrebnú daň podľa Švárnej dodatočne zaplatil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu