Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šok pre českých colníkov: V reprodebniach našli dve kostry

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Dve takmer kompletné kostry tigrov našli českí colníci na medzinárodnom pražskom letisku s pomocou špeciálne cvičeného psa v drevených reprodebniach. Podľa dnešných informácií internetových serverov Novinky.cz a Aktualne.cz sa tak stalo ešte 26. júna.

Hovorkyňa Českej inšpekcie životného prostredia Simona Cigánková predpokladá, že kontraband s hmotnosťou 12 kilogramov chceli pašeráci predať na čiernom trhu v Ázii, pretože tamojšia tradičná medicína vychádza z liečebných účinkov takejto "suroviny".

Chrbtice oboch šeliem boli rozseknuté na štyri časti a na mnohých kostiach boli ešte zvyšky tkaniva. Za kostry dospelých chránených zvierat, ktoré boli v surovom stave, by páchatelia mohli dostať na čiernom trhu asi 24.000 dolárov.

Vyšetrovanie prípadu pokračuje pre dôvodné podozrenie z trestného činu neoprávneného narábania s chránenými voľne žijúcimi živočíchmi, za ktorý hrozí pašerákom trest až tri roky väzenia.

O ďalšom osude kostier, ktoré sa stali majetkom štátu, rozhodne české ministerstvo životného prostredia.

Súčasťou zásielky boli aj štyri starožitné hodiny, ktorých pôvod je predmetom preverovania. Odborné posudky o nich pripravia znalci. V tejto súvislosti jestvuje podozrenie z pokusu o neoprávnený vývoz predmetov kultúrnej hodnoty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu