Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Otca známej superstaristky šokujúco zatkli v Rakúsku: Na Porsche díloval 2,6 kg kokaínu!

Otec superstaristky má byť luxusným dílerom Zobraziť galériu (4)
Otec superstaristky má byť luxusným dílerom (Zdroj: Regionews)

BURGENLAND - Rakúskym policajtom sa podaril poriadny úlovok. V mestečku Neusiedl am See zadržali zámožného slovenského podnikateľa a otca bývalej superstaristky Jozefa Oleša (46). Počas záťahu na drogových dílerov mu zhabali 2,6 kila kokaínu za státisíce eur a putoval rovno do basy.

Akcia proti dílerom, ktorú rakúski policajti označujú za veľký úspech, sa odohrávala neďaleko hraníc so Slovenskom. Podľa informácií rakúskeho denníka vyšetrovatelia Jozefa Oleša monitorovali už dlhšie a mali indície, že kšeftuje s kokaínom vo veľkých množstvách. Zatelefonovali mu preto ako potenciálni zákazníci a dohodli sa s ním na stretnutí v obľúbenom nákupnom centre Parndorf Outlet.

Jozef Oleš
Zobraziť galériu (4)
Jozef Oleš  (Zdroj: archív)

Slovenský podnikateľ sa tam ukázal na svojom športovom Porsche a luxusne vyobliekaný. Maskovaní policajní agenti si skontrolovali tovar a s Jozefom sa dohodli na výmene na parkovisku reštaurácie v Neusiedl am See. Tam ho potom pred zrakmi všetkých hostí vychutnávajúcich si večeru zatkli aj spolu s jeho komplicom Jánom T. (41)  z Bratislavy.

Oleš prevážal drogy vo svojom luxusnom Porsche.
Zobraziť galériu (4)
Oleš prevážal drogy vo svojom luxusnom Porsche.  (Zdroj: Regionews)

Vyšetrovatelia najprv nechali Jozefa, aby im kokaínový balíček odovzdal a oni mu na výmenu dali kufrík s peniazmi. Až potom sa prezradili a nasadili mu putá. Spolu s vyše 2,6 kilami kokaínu slovenskému podnikateľovi zhabali aj luxusné Porsche Gemballa GTR 911 Biturbo a odviedli ho na výsluch. Tam vraj  drogové dílerstvo zaryto popieral a tvrdil, že len rokoval o obchodoch s olejom. Podľa rakúskej polície by sa hodnota zhabaného kokaínu mohla na čiernom trhu vyšplhať až na 300 tisíc eur.

Kilá kokaínu by na čiernom trhu predal za státisíce eur.
Zobraziť galériu (4)
Kilá kokaínu by na čiernom trhu predal za státisíce eur.  (Zdroj: Regionews)

Údajný mafiánsky boss aj honorárny konzul

Zhodou náhod práve s olejovými kšeftami je meno Jozef Oleš spájané aj na Slovensku. Spolu s ďalšími desiatkami podvodníkov mal v minulosti oberať štát na daniach, keď sa obohacovali na nafte, ktorú riedili vykurovacími olejmi. Táto kauza bola označovaná za jeden z najväčších medzinárodných podvodov. V tom čase mal byť šéfom zločineckej skupiny, za čo bol aj v roku 2004 obvinený a vzatý do väzby. Podnikateľ Oleš bol aj honorárnym konzulom Guienejskej republiky a v bratislavskom Devíne vlastnil rozsiahlu haciendu. Jeho meno sa spomína aj v súvislosti s banskobystrickým mafiánskych bossom Mikulášom Černákom či Milošom Kaštanom, s ktorými figuroval ako spoločník v spoločnosti Sargon.

Olešovcov tiež preslávila ich dcéra Lucia, ktorá bola jednou z finalistiek tretieho ročníka speváckej súťaže Superstar. Účasť jej vtedy strpčovala vlastná rodina, keď si jej babka vymyslela, že Lucia spávala s českým sexsymbolom Honzíkom Novotným. Mladá blondínka to však poprela a označila za pomstu. Momentálne žije v Nemecku, kde pokračuje v speváckej kariére.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu