Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prepychový život podnikateľa s kokaínom: Užíva si luxusné dovolenky a neplatí alimenty!

Oleš si počas jari užíval luxusné dovolenky Zobraziť galériu (7)
Oleš si počas jari užíval luxusné dovolenky (Zdroj: FB)

BRATISLAVA/NEUSIEDL AM SEE - Chudák či boháč? Bratislavský podnikateľ a otec známej superstaristky Jozef Oleš (46), u ktorého rakúska polícia nedávno našla vyše 2,6 kíl kokaínu, nemá problémy len so zákonom, ale aj s rodinou. Po tom, čo skončil v base, sa rozhodla prehovoriť jeho manželka, ktorej Jozef dlhuje veľké peniaze a tvári sa, že žiadne nazvyš nemá. Nám sa však podarilo získať niekoľko aktuálnych Jozefových fotografií, podľa ktorých si nežije vôbec zle.

Jozef Oleš si počas podnikania vyslúžil už niekoľko zväčša nelichotivých prívlastkov - údajný mafiánsky boss, podvodník z kauzy olejári či spoločník Mikuláša Černáka. Najnovšie mu prischlo pomenovanie "luxusný díler", ktoré mu dali rakúski policajti po tom, čo prepukli jeho údajné kšefty s veľkým množstvom kokaínu.

Prezývku si od Rakúšanov vyslúžil za prepychový štýl obliekania či luxusné športové Porsche, na ktorom mal drogy prevážať. Mohlo by sa zdať, že finančne je Bratislavčan zabezpečený, pred rodinou však svoje bohatstvo skrýva. Pre Tv JOJ o tom prehovorila Olešova bývalá manželka, ktorá sa o Jozefovom zatknutí dozvedela z médií. "Nikto ma nekontaktoval, dozvedela som sa to z novín... vedela som, že je zavretý, no nevedela som, že za čo," tvrdí.

Olešovo Porsche Gemballa GTR 911 Biturbo, na ktorom mal prevážať drogy.
Zobraziť galériu (7)
Olešovo Porsche Gemballa GTR 911 Biturbo, na ktorom mal prevážať drogy.  (Zdroj: Regionews)

S Jozefom sa vraj nevída, no je nútená ho neustále kontaktovať kvôli alimentom na deti, ktoré jej posiela len sporadicky. "Má na alimentoch strašne veľký dlh a všetka starostlivosť o deti je na mne," prezradila s tým, že ju neustále naťahoval a dokola tvrdil, že peniaze bude mať už čoskoro. Inokedy jej zas vravel, že peniaze nemá a alimenty platiť nemôže.

Olešova manželka má v rukách súdne rozhodnutie a na Jozefa tak môže kedykoľvek poslať exekútora. Z úcty k jeho rodine to však robiť nechce. "Dotýka sa to nás všetkých, jeho rodičov, súrodencov. Tých mi je ľúto, jeho netreba ľutovať," dodáva. Napriek tomu, že Jozef sa pred rodinou vykresľuje ako "chudák" bez peňazí, v skutočnosti to má od pravdy veľmi ďaleko.

Na internete so zatajenou identitou

Na sociálnej sieti, kde Jozef vystupuje pod tajným menom, posledné mesiace pribudlo niekoľko fotografií, ktoré ani zďaleka nenasvedčujú tomu, že by mal finančné problémy. Skôr naopak. Od záberov z luxusnej lyžovačky cez výlet v Singapure až po prepychové dovolenky na slnečných plážach. Fotografie na svojom profile zverejnil ešte v marci, necelé dva mesiace pred tým, čo skončil v rakúskej base.

Oleš na dovolenke v Singapure.
Zobraziť galériu (7)
Oleš na dovolenke v Singapure.  (Zdroj: FB)

Počas toho istého mesiaca stihol aj lyžovačku.
Zobraziť galériu (7)
Počas toho istého mesiaca stihol aj lyžovačku.  (Zdroj: FB)

Zadržanie bratislavského podnikateľa opisujú rakúski policajti ako veľký úspech. Luxusného dílera, ako ho nazývajú, zatkli po tom, čo sa agentom v zatajení pokúsil predať vyše 2,6 kíl kokaínu. Podľa Rakúšanov bol luxusne oblečený a drogy priviezol na drahom športovom Porsche. Hneď ako tajným agentom na parkovisku v Neusiedl am See podal balíček s kokaínom, nasadili jemu aj jeho komplicovi Jánovi T. (41) z Bratislavy putá a odviedli ich do cely. Počas vypočúvania Jozef tvrdil, že len rokoval o kšeftoch s olejom. Táto výhovorka mu však neprešla a skončil v Justičnom paláci vo Viedni, kde má sedieť už mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu