Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Expolicajt vyšetrovaný za lúpež opäť v akcii: Pokúšal sa dostať do ďalšej banky!

Andrej K. počas októbrovej lúpeže Zobraziť galériu (2)
Andrej K. počas októbrovej lúpeže (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA /TRNAVA - Nepoučiteľný! Bývalý trnavský policajt Andrej K. (33) sa v utorok predpoludním pokúšal vylúpiť banku v centre Bratislavy, no vďaka pohotovým pracovníkom sa mu to nepodarilo. Nejde pritom o jeho prvý pokus o lúpež, pred pol rokom mal prepadnúť banku v Leopoldove a odniesť si 10 tisíc eur. Policajti ho vtedy v krátkom čase zadržali, no rovnako rýchlo ho aj za zaujímavých okolností prepustili na slobodu. Avšak teraz sa už zrejme spoza mreží tak ľahko nedostane.

Andrej K. sa v utorok krátko pred 11:00 zamaskovaný šálom a slnečnými okuliarmi približoval k banke na Čajkovského ulici s cieľom vylúpiť ju. Nakoniec sa však do nej ani nedostal. "Vďaka upozorneniu klientky a reakcii zamestnancov sa mu do banky dostať nepodarilo," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Policajti ho nakoniec dolapili až v Trnave. Za zločin lúpeže v štádiu pokusu mu hrozí až 8-rokov za mrežami.

Pre policajtov je známou firmou. Okrem toho, že ide o ich bývalého kolegu, v putách skončil už aj v októbri minulého roka, kedy mal prepadnúť pobočku VÚB v Leopoldove. Do banky sa vybral na služobnou aute s trnavskými EVČ a číslom 158, čím jeho kolegom, ktorí po ňom pátrali, uľahčil prácu.  Po dolapení skončil v policajnej cele, bol obvinený a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Po týždni sa však nečakane dostal na slobodu. „V zmysle zákona neboli zo strany prokurátora vzhliadnuté dôvody na vzatie do väzby,“ povedal nám vtedy hovorca trnavskej prokuratúry Mojmír Huna. Andrej bol vyšetrovaní na slobode  a hrozil mu 12-ročný trest, ktorý po utorňajšom pokuse zrejme porastie.

V súvislosti s jeho prepustením sa vynorili špekulácie o tom, či Andrejovi v prípade nedopomohol kamarátsky vzťah s dnes už bývalým šéfom trnavskej polície Bystríkom Stankom, s ktorým sa stretával aj v súkromí. Dokazujú to fotografie, ktoré oboch zachytávajú počas lyžovačky v Rakúsku. Vtedajší riaditeľ priznal, že s Andrejom sa pozná už roky, no jeho čin odsúdil. „Nech pre mňa aj zhnije v base, keď takéto niečo spraví. Nemám zľutovanie s nikým,“ vyjadril sa vtedy.

Trnavský policajný šéf Bystrík Stanko (druhý zľava) a obvinený Andrej K. (štvrtý zľava) na spoločnej dovolenke v Rakúsku
Zobraziť galériu (2)
Trnavský policajný šéf Bystrík Stanko (druhý zľava) a obvinený Andrej K. (štvrtý zľava) na spoločnej dovolenke v Rakúsku  (Zdroj: Tip čitateľa)

Andrej mal ešte v novembri opäť nastúpiť do policajného zboru, no prepadom banky v Leopoldove si kariéru policajta zmaril a utorňajším pokusom o lúpež v Bratislave to, že nie je vhodný na post strážcu zákona, len potvrdil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu