Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hľadaný Bystrík Šuhajda (30) sa pred kukláčmi ukrýval v skrini

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po mesiacoch pátrania zadržali policajti NaKa spolu s Lynx Commandom 30-ročného Bystríka Šuhajdu, ktorý je neprávoplatne na 22 rokov odsúdený pre vydieračský únos známeho topoľčianskeho podnikateľa. Hľadaného muža chytili v utorok v byte v Dolných Vesteniciach v okrese Prievidza.

Pred kukláčmi sa snažil ukryť v skrini, no nepomohlo mu to. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti ho eskortovali pred sudcu krajského súdu, skončil vo väzbe.

Bystrík Šuhajda podľa obžaloby zorganizoval únos topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku. Spolu s ďalšími obvinenými ho uniesli ešte v roku 2008 pri fingovanej policajnej kontrole, žiadali niekoľko miliónové výkupné.

Polícia ich v tom istom roku zadržala. Šuhajda tvrdil, že pre vysoké dlžoby únos naplánoval sám podnikateľ. Ten bol v čase únosu obvinený z ekonomickej trestnej činnosti. Ôsmi obžalovaní si za tento závažný zločin majú odsedieť od 8,5 do 22 rokov. Kým ostatní si svoje tresty odpykávajú, Šuhajda sa odvolal.

Na zasadnutia odvolacieho súdu však nechodil a nedal súhlas na pojednávanie bez jeho prítomnosti. Na júlovom odvolacom súde v Nitre preto pojednávanie odročili na 23. septembra. Po Bystríkovi polícia vyhlásila pátranie ešte v marci. 

Podnikateľa Jozefa Mišenku v roku 2010 zastrelili v Topoľčanoch v jeho mercedese. Za jeho vraždu boli odsúdení štyria muži, z ktorých jeden dostal doživotie a traja 25-ročný trest odňatia slobody. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu