Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rodina zabitej Henriety (†40) zúri: Nemôžeme chystať pohreb, polícia mlčí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Pripravovať pohreb či dúfať? Rodina Henriety, ktorej bezduché telo mali minulý týždeň nájsť v dome na Holubyho ulici v Košiciach, zažíva krušné chvíle. Hoci všetko nasvedčuje tomu, že mŕtve telo patrí Henriete, polícia jej identitu dodnes nepotvrdila a pozostalí sa tak s ňou ani týždeň po tragédii nemôžu dôstojne rozlúčiť. Muži zákona vysvetlili prečo. Informácie priniesol denník Korzár.

Rodina Henriety z Košíc každý deň netrpezlivo očakáva odpoveď na otázku, či zabitou ženou je skutočne ich dcéra. Napriek tomu, že mŕtvu ženu našli v Henrietinom byte a všetko nasvedčuje tomu, že to bola naozaj ona, rodičia sa s ňou ani týždeň po smrti nemôžu rozlúčiť. "Polícia nás doteraz neinformovala, či ide o Heniku. Snažil som sa kontaktovať vyšetrovateľa, stále sa len vyhovárajú. S manželkou sme na liekoch, verte, je to pre nás ťažké. Ja len chcem vedieť, či je to moja dcéra a dôstojne ju pochovať," povedal skormútený otec.

Polícia má však na svoju mlčanlivosť jasný dôvod a obvinenia Henrietinho otca odmieta. "Polícia v tejto veci informovala jeho, jej manžela, ale i jej brata, že totožnosť mŕtvoly, ktorá bola nájdená v značnom štádiu rozkladu, možno zistiť až expertíznym skúmaním pomocou analýzy DNA," vysvetlila košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová. Pokiaľ nebudú mať na 100 % overené, že ide o Henrietu, naďalej bude evidovaná ako nezvestná.

Mŕtve telo na Holubyho ulici našiel Henrietin otec minulý týždeň vo štvrtok. Na miesto ihneď vyrazili záchranári, no žene už nebolo pomoci. Podľa nepotvrdených informácií tam mala totiž ležať už niekoľko dní. "Privolaný súdny znalec potvrdil zavinenie cudzou osobou," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová s tým, že polícia začala trestné stíhanie pre zločin zabitia.

Hlavným podozrivým bol 59-ročný Jozef. Toho však pár dni po incidente našli obeseného na povale kamarátovho domu na Ťahanovských riadkoch. Pri jeho tele sa údajne našli aj dôkazy, ktoré nasvedčujú, že vrahom bol práve on. Henrieta mala s Jozefom firmu a svoju spoločníčku údajne v minulosti niekoľkokrát zbil. Posledná bitka sa jej zrejme stala osudnou. Polícia zatiaľ v súvislosti so smrťou nebohej ženy nikoho neobvinila a telo Jozefa podrobia pitve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu