Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hromadná bitka v Seredi: Nože, bejzbalky, výstrely, Rómovia sa mlátili ako žito!

(Zdroj: TV JOJ)

SEREĎ - Ďalší rómsky spor vyústil do bitky, v ktorej neboli použité iba päste, ale aj bejzbalky a zbrane! Na dvore rodinného domu v Seredi si v sobotu vybavovali účty miestni osadníci. Emóciami zmietanú približne 60-tku Rómov musela krotiť privolaná polícia.

K incidentu došlo na Cukrovarskej ulici a polícia mala, čo robiť, aby rozvášnených osadníkov upokojila. "Na mieste zasahovalo 5 policajných hliadok zo Serede, Sládkovičova, Šoporne a Galanty," uviedol trnavský policajný hovorca Michal Hanus pre Tv Joj.

Rómovia sa vraj mlátili bejzbalovými palicami, rezali nožmi a jeden z nich aj strieľal z pištole. V neprehľadnej situácii sa iba ťažko pátralo po príčine sporu, ktorý medzi dvomi znepriatelenými tábormi gradoval už od piatkového večera, keď sa do seba pustili v miestnej herni a stupňoval sa po celú noc.

Pri hromadnej bitke sa zranilo šesť ľudí. Štyroch záchranári ošetrili, dvaja pomôcť nechceli a hospitalizáciu v nemocnici v Galante všetci svorne odmietli. Tržné poranenia hlavy a rezné rany si tak budú liečiť doma.

Polícia zrejme začne trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, nebezpečné vyhrážanie či nedovolené ozbrojovanie. "Obyvatelia boli veľmi agresívni, útoční a hádzali kamene," opísal situáciu na mieste činu reportér TV Joj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu