Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rómska vojna v N. Zámkoch: Voľba nového vajdu sa zvrtla v masovú bitku!

Rómovia volili vajdu s mačetami v rukách
Rómovia volili vajdu s mačetami v rukách (Zdroj: YouTube)

NOVÉ ZÁMKY - Tvrdý volebný boj! Na inak pokojnom Hlavnom námestí v Nových Zámkoch sa v stredu strhla vojna medzi znepriatelenými skupinami miestnych Rómov. Vzduchom lietali palice i mačety a to všetko pre voľbu nového vajdu, na ktorej sa nevraživí obyvatelia nie a nie zhodnúť.

Po smrti miestneho vodcu Rómov zavládla v Nových Zámkoch dusná atmosféra. Obyvatelia sa totiž už niekoľko dní nevedia zhodnúť na jeho nástupcovi. V stredu dokonca hádky o novom "bossovi" vyústili do hromadnej bitky na Hlavnom námestí, ktorej sa zúčastnili desiatky Rómov.

Do centra mesta pripochodovali v skupinách a po zuby ozbrojení. S mačetami a palicami v rukách sa potom pustili do protivníkov a vôbec ich nešetrili. Mestská polícia, ktorá na mieste zasahovala, si dokonca musela na pomoc privolať aj kolegov zo štátnej a skupinu znepriatelených Rómov sa im nakoniec podarilo rozpustiť.

Rozzúrení obyvatelia sa však nevzdávajú a v boji chcú pokračovať. "Dvoch vajdov dali. Otec je vajda tu v Zámkoch a ešte druhý, Martin. A za toto ide vojna. Kvôli vajdovcom a kvôli úžere," povedal pre Tv Markíza syn jedného z kandidátov. Druhý kandidát ma tiež svoju pravdu. "On ma nemusí uznať, ale mňa uznajú ľudia aj tu aj v Blave. Úžerník je on,“ obhajuje sa. Policajti teraz Hlavné námestie, ale aj okolie prísne strážia. Na pomoc si privolali aj kolegov z Nitry.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu