Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Masová bitka s krvavou odvetou: Na námestí v R. Sobote lietali stoly aj kvetináče!

Dusno po bitke
Dusno po bitke (Zdroj: rimava.sk)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Na život a na smrť! V tomto duchu sa počas posledných dní niesli konflikty dvoch znepriatelených rodín v Rimavskej Sobote, kde v piatok obsadili terasu na námestí a mlátili sa hlava-nehlava. Pri náruživom boji utrpelo aj nevinné zariadenie reštaurácie, vzduchom lietali stoly i stoličky a bez povšimnutia neostali ani kvetináče. Odveta na seba nenechala dlho čakať a v druhom kole sa vyťahovali už aj ostré zbrane.

V piatok dopoludnia si na rimavskosobotskom hlavnom námestí vyrovnávali účty dve znepriatelené rodiny. Jedna sa vraj pokúšala okradnúť tu druhú, no bola odhalená a tak zrejme musela byť potrestaná. Informoval o tom portál rimava.sk. Potýčku odštartoval útok na 69-ročného muža, 70-ročnú ženu a ďalšieho 51-ročného muža z Rimavskej Soboty. „Niekoľkokrát ich udreli do hlavy, následkom čoho poškodení spadli na zem, kde ich opakovane kopali do tela,“ informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová

Neskôr sa do bezhlavej bitky zapojila asi tridsiatka Rómov, vzduchom lietali stoličky, stoly aj poháre. Zopár rán schytali aj kvetináče. Búrlivý konflikt uprostred námestia ukončili až muži zákona, ktorí previnilcov predviedli na oddelenie. Členovia znepriatelených rodín však ani tam nedokázali krotiť svoje vášne a v bitke pokračovali aj pred policajnou stanicou.

Policajti ich napokon "schladili" a vypočuli si verzie oboch strán. Prípad zatiaľ preverujú ako výtržníctvo. Skupinky rozvášnených Rómov sa na námestí objavili aj na druhý deň ráno, policajti však na nich dohliadali, aby nedošlo k ďalšiemu konfliktu.

Krvavá vendeta na námestí

V nedeľu sa im však predsa len podarilo ujsť pozornému oku strážcov zákona a na Hlavnom námestí udreli znova. Tentoraz už nešlo len o "nevinné výtržníctvo", tiekla aj krv. Postaršieho muža (69) vo vchode bytového domu na Malohontskej ulici napadli mačetou, ktorou ho zranili na chrbte. "Prípad je v štádiu preverovania pre podozrenie z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví,“ uviedla Faltániová. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií krvavý útok súvisel s piatkovou hromadnou bitkou.

Masová bitka Rómov v R. Sobote

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu