Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Špinavé praktiky v podnikaní: Žena si na partnerku najala mužov s bejzbalkami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia obvinila ženu, ktorá partnerke v podnikaní hrozila, že ju dá zmlátiť bejzbalovou palicou. Vydieranie prekazila Národná kriminálna agentúra.

Vyšetrovatelia podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Andrey Dobiášovej zorganizovali koncom marca akciu na zadržanie páchateľov. Okrem 41-ročnej Zlatice H. obvinili štyroch mužov, ktorých si najala na zastrašenie.

Zlatica H. zháňala pre poškodenú podnikateľku M.Š. klientov, ktorých majetok sa dostal do exekúcie. Z predaja nehnuteľností dostávala podiely. Ich vzájomná spolupráca prekročila zákonný rámec v momente, keď sa Zlatica H. pokúsila vymôcť od M.Š. províziu vo výške 25.000 eur pomocou štyroch najatých mužov - Olivera M. (35), Lukáša D. (28), Mareka H. (30) a Andreja B. (28).

Podľa Dobiášovej mali muži zastrašiť poškodenú podnikateľku už len svojím zjavom. V januári tohto roka sa v ich sprievode Zlatica H. stretla s M.Š. na čerpacej stanici pri Nitre.

"Zlatica H. tam podľa operatívnych informácií verbálne hrozila tak, že vie o nej a jej rodine všetko a 'nie je problém dať tomu a tomu peniaze, ktorý za tisíc eur hocikoho zmláti bejzbalkou',“ vysvetlila policajná hovorkyňa. Zlatica H. nútila poškodenú, aby predala rodinný dom v Drážovciach a z výnosu predaja jej odovzdala 25 000 eur.

Všetci piati obvinení skončili vo väzbe. Pri ich zadržaní polícia zaistila aj potrebné dôkazy. Vyšetrovanie prípadu pokračuje. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí väzenie na 10 až 20 rokov, doplnila Dobiášová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu