Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Detaily tragédie v Pezinku: Pavol (†56) popravil Martu (†46) pred očami policajtov!

Pavol uštedril Marte tri rany do hrudníka, sebe jednu do hlavy Zobraziť galériu (9)
Pavol uštedril Marte tri rany do hrudníka, sebe jednu do hlavy (Zdroj: FB, Ján Zemiar)

PEZINOK – Partnerské nezhody či majetkové spory? Motív strelca Pavla Š. (†56), ktorý v pondelok ráno priamo na ulici v Pezinku popravil o desať rokov mladšiu Martu a následne si vzal život, ostáva záhadou. Na verejnosť sa však pomaly dostávajú detaily z osudného dňa, ktoré nasvedčujú tomu, že zastrelená žena tušila, čo ju čaká, a pred vrahom sa snažila ujsť.

Po krvavom dni na Rázusovej ulici v Pezinku sa objavujú stále nové špekulácie o motíve chladnokrvného strelca. Jedna z nich hovorí o tom, že Pavol a Marta mali medzi sebou búrlivý milenecký vzťah, ktorý vyústil krvavou pomstou. Podľa iných Pavla k zúfalému činu dohnali majetkové spory. Isté je však len jedno. Streľba uprostred ulice si vyžiadala dva životy.

Polícia smutný prípad naďalej vyšetruje, a preto bližšie informácie zatiaľ neposkytuje. Najpravdepodobnejšia verzia však je taká, že Pavol najprv zastrelil Martu, a následne obrátil zbraň proti sebe. „Ak vyšetrovanie preukáže, že strelné poranenia žene a následne sebe spôsobil 56- ročný muž, bude trestné stíhanie v zmysle ustanovení Trestného poriadku zastavené,“ uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Pavol zabíjal zbraňou ČZ 83 kaliber 765
Zobraziť galériu (9)
Pavol zabíjal zbraňou ČZ 83 kaliber 765  (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa informácií denníka Plus jeden deň boli na mieste ako prví mestskí policajti. Tí reagovali na oznámenie, v ktorom stálo, že nejaká žena sa na Rázusovej ulici hádže pod autá. Snažila sa tak zrejme vyhnúť istej smrti. Keď prišli na miesto, uvideli vystrašenú Martu aj vedľa stojaceho Pavla. Skôr, ako stihli zareagovať, muž mal vytiahnuť zbraň ČZ 83 kaliber 765 a na ženu trikrát vystreliť. Priamo pred očami mužov zákona si potom prestrelil hlavu.

Pavol bol na mieste mŕtvy. Martu sa záchranári snažili oživovať ešte niekoľko desiatok minút, avšak neúspešne. Veľký otáznik visí aj nad miestom, na ktorom sa Pavol rozhodol popravu vykonať. Marta totiž bývala niekoľko stoviek metrov od spomínaného miesta v Pezinku a strelec údajne býval až v Senici. Či išlo o náhodné stretnutie alebo vrah svoju obeť prenasledoval, ostáva záhadou. Zvláštne je aj to, že v relatívne pokojnej štvrti streľbu nikto nepočul.

Martu oživovali niekoľko minút, no neúspešne
Zobraziť galériu (9)
Martu oživovali niekoľko minút, no neúspešne  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu