Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pavol (†56) robil Marte (†46) zo života peklo: Záhadná SMS pár hodín pred streľbou!

Marta na Pavla podala niekoľko trestných oznámení
Marta na Pavla podala niekoľko trestných oznámení (Zdroj: Ján Zemiar, FB)

PEZINOK – Doplatila na nečinnosť polície? Pár dní po krvavej tragédii v Pezinku, pri ktorej Pavol Š. (†56) zastrelil svoju priateľku Martu (†46) a potom aj seba, vyplávali na povrch nové šokujúce fakty. Strelec svoju obeť údajne niekoľko mesiacov prenasledoval a psychicky týral, na čo Marta reagovala nespočetným množstvom trestných oznámení. Tie však ostali bez odozvy a Pavlovi tak nič nebránilo v tom, aby problémy s neopätovanou láskou vyriešil raz a navždy. Svoj čin mal zrejme naplánovaný, jednému z kamarátov dokonca v osudný deň poslal záhadnú SMS o Marte. Informoval o tom denník Plus Jeden deň.

Deň pred tragédiou, ktorá v pondelok otriasla pokojnou pezinskou štvrťou,  nič nenasvedčovalo tomu, že by Pavol plánoval vraždiť. V noci bol na kávičke s kamarátom Vladimírom v Senici a vraj pôsobil úplne normálne. Nič nenaznačoval, nesťažoval sa. Okolo jedenástej sa vybral domov, kde mu zrejme niečo nedalo spať. Nadránom totiž zobral telefón a Vladimírovi napísal záhadnú SMS.

„V pondelok nadránom, okolo pol tretej, mi poslal zvláštnu esemesku týkajúcu sa aj Marty,“ povedal Pavlov dlhoročný kamarát, ktorý však presné znenie správy prezradiť nechcel. Po odoslaní tajomnej SMS sa Pavol vybral z Hlbokého, kde býval s manželkou, do 66 kilometrov vzdialeného Pezinka za Martou.

Tá sa nadránom vracala z nočnej služby v psychiatrickej nemocnici, kde pracovala ako zdravotná sestra. Pavol si ju zrejme vystriehol a po hádke ju neďaleko amfiteátra priamo pred očami mestských policajtov zastrelil troma ranami do hrudníka. Následne obrátil zbraň proti sebe a prestrelil si hlavu.

Jeho motív stále ostáva záhadou. Priateľke Marte však údajne strpčoval život už dlhší čas. Vyhrážal sa nielen jej, ale aj rodine. „Nebola v bezpečí medzi stenami svojho bytu, na ulici, v práci, ten netvor jej bol všade v pätách,“ povedal jeden z členov rodiny. Marta na jeho tyranské správanie niekoľkokrát upozorňovala políciu. Nespočetné trestné oznámenia však ostali bez odpovede a Martina rodina sa teraz bezmocne pýta, prečo polícia nekonala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu