Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rado huckal rotvajlera na manželov: Mužovi roztrhal ruku, žene dohrýzol lakeť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wildmadness.com)

BYTČA – Ďalší útok psa! Tentoraz však nie samovoľný. Radoslav (37) z Bytče posilnený niekoľkými pohárikmi minulý týždeň v pondelok vtrhol na dvor manželov (44,61) v Hliníku nad Váhom a vypustil na nich svojho agresívneho psa. Nahuckaný rotvajler sa pri besnom útoku zahryzol žene do lakťa, no vážne zranenia jej nespôsobil. Jej manžel sa ju snažil chrániť a dopadol oveľa horšie. Zúrivé zviera mu roztrhalo ruku a musel okamžite podstúpiť operáciu.

Za besnenie psa bude pykať majiteľ. „Obvineniu z prečinov porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví čelí 37 ročný Radoslav z okresu Bytča,“ povedala pre Topky žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. K vyčíňaniu malo dôjsť ešte v pondelok (21. januára) krátko pred polnocou. Rado sa spolu so svojím rotvajlerom vkradol na dvor manželov a vykopol vchodové dvere.

V dome potom začal psovi dávať povely na útok. „Vo vnútri dal psovi povel k útoku na majiteľku domu, 44 ročnú ženu,“ uviedla Balogová s tým, že majiteľ (61) domu sa mu v tom snažil zabrániť a žiadal ho, aby odišiel. Opitý Rado si ho však nevšímal a psa naďalej štval proti žene. S rozzúreným zvieraťom za ňou vošiel do izby, kde na ňu skočilo a zahryzlo sa jej do lakťa.

Opilec dal potom psovi povel, aby povolil, na čo žena využila nestráženú chvíľu a ušla do spálne. Rado sa snažil dostať za ňou, no majiteľ domu mu v tom našťastie zabránil. Vtedy sa agresor na chvíľu upokojil a odišiel z domu. Za pár minút však bol naspäť a psa opäť poštval proti žene.

Napokon dom opustil, no na dvore rotvajler znova zaútočil. „Pes zaútočil na 61-ročného majiteľa domu, zahryzol sa mu do pravej ruky,“ povedala žilinská hovorkyňa. Rado sa prizeral ako jeho pes muža hryzie a nezakročil. Zasiahol až vtedy, keď mu chcelo zviera skočiť po krku a odtiahol ho.

Dohryzený majiteľ v silných bolestiach ušiel do domu, odkiaľ si zavolal pomoc. Pes mu spôsobil vážne zranenia, s ktorými ho museli hospitalizovať a okamžite operovať. Žena, ktorá bola hlavným terčom útoku, našťastie utrpela len drobné poranenia, no poriadny šok. Rado už má na krku obvinenie a hrozí mu až 5-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu