Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rafinované: Cigarety pašovali zabalené v dámskych pančuchách!

Cigarety z Ukrajiny zabalené v dámskych pančuchách Zobraziť galériu (2)
Cigarety z Ukrajiny zabalené v dámskych pančuchách (Zdroj: SITA)

SEDLISKÁ - Colníci počas uplynulého víkendu zaistili v obci Sedliská vo Vranovskom okrese 7200 pašovaných cigariet. Objavili ich v pneumatikách dvoch osobných motorových vozidiel.

Na kontrolu do Sedlísk pricestovali colníci na základe predošlej žiadosti o spoluprácu zo strany polície, a to v sobotu (26. 1.) podvečer. Muži zákona prijali predtým anonymné telefonické oznámenie o dovoze ukrajinských cigariet do uvedenej obce.

Po príchode policajtov a colníkov na určenú adresu sa zistilo, že ide o rodinný dom, kde je prevádzkovaný pneuservis. "V priestoroch uvedených ako podnikateľské sa nachádzali dve osobné motorové vozidlá, a to Ford Mondeo Combi tmavomodrej farby a Volkswagen Golf Combi tmavomodrej farby. Po zistení majiteľov oboch vozidiel ich predviedla na miesto polícia," informovala hovorkyňa Colného úradu v Prešove Renáta Kravcová.

Cigarety z Ukrajiny zabalené
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako dodala, počas spomínanej kontroly objavili colníci celkovo 7200 kusov (ks) cigariet ukrytých v pneumatikách oboch spomínaných áut. Tabakové výrobky v dĺžke 80 milimetrov boli zabalené v dámskych pančuchových nohavičkách.

"Vo vozidle Volkswagen Golf Combi sa nachádzalo 2400 ks a vo vozidle Ford Mondeo Combi 4800 ks cigariet. Časť z nich bola zničená, pretože počas ich prepravy došlo v pneumatikách k zníženiu tlaku," vysvetlila Kravcová. Pašované tabakové výrobky pochádzali podľa slov majiteľov oboch áut z Ukrajiny.

"Celkový únik na spotrebnej dani predstavuje 655 eur," uviedla na margo tisícok pašovaných cigariet Kravcová. Prípadom 4800 kusov nelegálne dovezených cigariet z Ukrajiny sa začal pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru zaoberať vyšetrovateľ finančnej správy. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. "Druhý prípad bude riešiť v priestupkovom konaní Colný úrad Prešov," uzavrela hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu