Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pašovali cigarety: V plynovej nádrži auta ich bolo 8800!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYŠNÉ NEMECKÉ - Colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké objavili v týchto dňoch 8800 kusov nelegálne dovážaných cigariet. Ukrývala ich plynová nádrž osobného motorového vozidla. Z územia Ukrajiny na Slovensko chcel so spomínaným autom prejsť ukrajinský štátny príslušník vo štvrtok (13.12.) približne o 03.30 h.

Ukryté cigarety objavili v batožinovom priestore vozidla, konkrétne v jeho plynovej nádrži, počas prvotnej kontroly služobné psy. Prítomnosť tabakových výrobkov na uvedenom mieste si následne potvrdili colníci cez príslušné skenovacie zariadenie.

Milan Kačurik, riaditeľ Colného úradu v Michalovciach informoval, že finančný únik na cle a daniach predstavuje v tomto prípade hodnotu 1169,83 eura. Ako ďalej uviedol, zadržané cigarety zabalené v spotrebiteľských baleniach v počte 20 kusov mali dĺžku 80 milimetrov.

"Prípad bol vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru odovzdaný vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy," uzavrel Kačurik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu