Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Za dobrotu na žobrotu: Vodič požičal sprievodkyni kartu, okradla ho o 2,5 tisíca

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Nebuďte dôverčiví a citlivé údaje potrebné k finančným prevodom neposkytujte iným osobám, povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Podľa jej ďalších slov na dôverčivosť doplatil aj vodič z okresu Senica, ktorý viezol účastníkov zájazdu do Anglicka. Na vykonanie potrebnej platby zapožičal svoju kartu sprievodkyni cestovnej kancelárie. Tá si však údaje z karty potrebné na vykonanie elektronickej transakcie ponechala a použila ich aj bez vedomia majiteľa. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"Sprievodkyňa je podozrivá z toho, že v priebehu týždňa pomocou neoprávnene získaných údajov k platobnej karte vykonala bez vedomia a povolenia držiteľa karty viacero prevodov," uviedla hovorkyňa s tým, že v piatich prípadoch sa jej kartu podarilo použiť úspešne a jedenásť pokusov bolo neúspešných, a to buď pre nedostatok finančných prostriedkov na účte alebo pre blokovanie účtu. "Celkom tak majiteľovi spôsobila škodu 2475 eur," konštatovala.

Dodala, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Senici obvinil ženu (42) z Trnavy z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí a inej platobnej karty. V prípade uznania viny hrozí za takýto skutok odňatie slobody na jeden až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu