Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Spoluväzňovi zlomil čeľusť, dostal navyše 10 mesicaov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Jediným úderom päste zlomil čeľusť spoluväzňovi odsúdený 34-ročný Marián Slovák. Skutok oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici schválil.

Podľa nej Slovák za úder prijal trest ďalších desať mesiacov nepodmienečne navyše, ktoré si odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Napadnutému spoluväzňovi musí Slovák zaplatiť odškodné viac ako 1 100 eur.

Konflikt sa udial v Ústave na výkon trestu v Banskej Bystrici, časť Kráľová, kde si Slovák odpykáva trest za krádež a týranie blízkej osoby. Slovák zaútočil na 37-ročného spoluväzňa Radoslava začiatkom júna 2011 okolo poludnia. Spoza iného odsúdeného päsťou zasiahol Radoslava do ľavej sánky a zlomil mu ju. Tým spáchal prečin ublíženia na zdraví.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.
Slovák požadoval od sudcu, aby ho zaradili do najprísnejšie stráženého väzenia. Ten ho upozornil, že dohodu nemožno meniť. O zaradenie do „vyššej triedy“ musí Slovák, ktorý má trvalé bydlisko v Šenkviciach, požiadať osobitne. V súčasnosti je v opatere Ústavu na výkon trestu v Leopoldove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu