Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chytili zlodeja, ktorý vykradol päť rodinných domov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUČENEC - Z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinili policajti zlodeja z Lučenca. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, podozrivý Ján vykradol päť rodinných domov, pričom spôsobil škodu za viac ako 22.000 eur.

Na príkaz sudcu vykonali policajti v byte v Lučenci domovú prehliadku. Podozrivého muža tam aj zadržali. Po vykonaní procesných úkonov a vznesení obvinenia ho umiestnili do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

"V minulosti bol raz súdne trestaný za ekonomickú trestnú činnosť. Teraz ho obvinili z piatich krádeží vlámaním, ktoré mal spáchať od 27. januára do 8. mája tohto roka. Dva domy vykradol v Lučenci, ďalšie v obciach Sučany, Vidiná a Detva. Zaujímali ho najmä peniaze, stravné lístky a šperky. Okrem odcudzených vecí spôsobil majiteľom domov škodu tým, že pri vlámaní poškodil okná a dvere stavieb," informovala Faltániová.

V prípade preukázania viny môže byť za tieto skutky potrestaný odňatím slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Prípad je v štádiu vyšetrovania, polícia pracuje aj na objasnení ďalších krádeží vlámaním do domov v okrese Lučenec, ako aj v iných okresoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu