Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dutiny vagónov ukrývali 38.000 nelegálne dovážaných cigariet!

Dutiny vagónov ukrývali 38.000 nelegálne dovážaných cigariet Zobraziť galériu (4)
Dutiny vagónov ukrývali 38.000 nelegálne dovážaných cigariet

MAŤOVCE - Michalovskí colníci objavili dnes v skorých ranných hodinách pri kontrole vlakovej súpravy na hraničnom priechode Maťovce (okres Michalovce) 38.000 kusov nelegálne dovážaných cigariet.

Únik na cle a daniach vyčíslili v tomto prípade na 4950,79 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani predstavuje viac ako 3270 eur.

"Ku dôkladnej colnej kontrole celej nákladnej vlakovej súpravy smerujúcej po širokorozchodnej trati od ukrajinského odosielateľa slovenskému príjemcovi dnes pristúpili colníci pobočky colného úradu Maťovce spolu s Oddelením špeciálnych technológií v rámci realizácie zvýšeného colného dohľadu pri kontrolách tovaru na vybraných hraničných priechodoch," informovala hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová.

Ako dodala, 38.000 kusov nelegálne dovážaných cigariet sa nachádzalo v balíkoch obdĺžnikového tvaru pokrytých čiernou fóliou, ktoré ukrývali dutiny podvozkov piatich železničných vagónov. Na väčšine tabakových výrobkov chýbalo označenie kontrolnými známkami. Balenia približne 2000 kusov cigariet disponovali kontrolnými známkami Bieloruska.  

"Colníci cigarety na mieste zaistili a prípad vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu odovzdali Colnému kriminálnemu úradu ako orgánu činnému v trestnom konaní," doplnila hovorkyňa.  

Podľa Baloghovej slov Colný úrad zaistené a zabezpečené nelegálne dovezené alebo nelegálne prepravované cigarety v súlade s platnou legislatívou pravidelne likviduje. "V roku 2011 Colný úrad Michalovce zlikvidoval spolu 6.811.980 kusov cigariet," uzavrela Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu