Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podlaha osobného auta ukrývala až 8000 pašovaných cigariet!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

UBĽA - Pri kontrole osobného motorového vozidla na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode Ubľa - Malyj Bereznyj odhalili dnes pracovníci michalovského Colného úradu takmer 8000 nelegálne prevážaných cigariet.

Ako informoval riaditeľ Colného úradu Michalovce Milan Kačurik, k odhaleniu nelegálnej prepravy, konkrétne 7980 kusov cigariet, došlo dnes na spomínanom hraničnom priechode o 10.30 h. V podlahe osobného auta ich prevážali dvaja Ukrajinci cestujúci z Ukrajiny na Slovensko.

Po dôkladnej kontrole vozidla našli colníci v špeciálne vytvorenom úkryte podlahy auta dva rôzne druhy tabakových výrobkov. V prvom prípade išlo o 2400 a v druhom o 5580 kusov cigariet s tabakovým povrazcom v dĺžke 80 milimetrov.

Finančný únik na cle a daniach predstavuje v prípade zadržaných cigariet celkovo 1060,82 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani vyčíslili na 706,23 eura.

 "Cestujúci sa nepredložením tovaru k colnej kontrole a jeho nelegálnym dovozom dopustili porušenia colných predpisov. Zároveň tak vzniklo podozrenie, že spomínaný tovar súvisí s prečinom porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru," podotkol Kačurik.

Ako ďalej uviedol, okolnosti prípadu nelegálneho dovozu cigariet momentálne skúma Kriminálny úrad finančnej správy - Oddelenie vyšetrovania v Košiciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu