Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Väzeň ušiel strážcom z chirurgie v Košiciach!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Útek sa síce podaril, ale netrval príliš dlho. Odsúdeného René Hoľana, ktorý v utorok ušiel z chirurgického oddelenie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, našli a zaistili príslušníci Zboru justičnej a väzenskej stráže ešte pred polnocou. Mladíka našli aj vďaka spolupráci s občanmi v okolí Košíc, informoval hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

„V ústave s minimálnym stupňom stráženia si odsúdený pred hospitalizáciou odpykával 16 mesačný trest za prečin porušovania domovej slobody. Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorí ho počas jeho hospitalizácie strážili boli postavení riaditeľom ústavu mimo službu. Generálny riaditeľ obratom vyslal na do Košíc kontrolnú skupinu, ktorá celú záležitosť dôkladne prešetruje,“  doplnil hovorca.

Pacienta od štvrtka hospitalizovali na II. chirurgickej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice kvôli problémom s dýchaním. "Ležal na šiestom poschodí lôžkového monobloku na Rastislavovej ulici, kde ho strážili dvaja členovia justičnej stráže. V pondelok večer využil ich nepozornosť a opustil oddelenie. Za jeho útek nenesie vinu nemocnica," uviedla k prípadu hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová.

Dodala, že úlohou zdravotníckeho personálu nie je v takýchto prípadoch strážiť pacienta, ale poskytnúť mu potrebnú zdravotnú starostlivosť. Stráženie mali na starosti príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže.
     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu