Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šajgal na odvolanie neprišiel, pochybil krajský súd?

Mária Kubašiaková, vdova po zavraždenom podnikateľovi z Polomky Zobraziť galériu (3)
Mária Kubašiaková, vdova po zavraždenom podnikateľovi z Polomky (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Kauza vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka z Polomky sa stále neskončila. Jej údajný objednávateľ Igor Šajgal sa totiž dnes na odvolacie konanie nedostavil. Ráno poslal faxom ospravedlnenie, že podľa zákona nemal dostatok času sa pripraviť.

Rozuzlenie v kauze objednávky vraždy Jána Kubašiaka z Polomky sa odsúva minimálne o dva mesiace. Hoci mal krajský súd rozhodnúť o odvolaní už dnes, nakoniec to musel odročiť.

„Obžalovaný podnikateľ a jeho obhajcovia sa ospravedlnili. Faxom poslali ráno vysvetlenie, že nemali zachovanú zákonnú lehotu a to päť pracovných dní na prípravu pred verejným zasadnutím,“ povedala hovoryňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Súd pritom posielal predvolanie už 3. júna, podnikateľ si ho však prevzal až 13. júna. Chýbal teda jediný pracovný deň, aby bol zákon splnený.

„Neviem, čo mám k tomu povedať. Je to od neho neseriózne. Ak vedel, že nepríde, mohol to oznámiť skôr a nemuseli sme sem chodiť,“ reagovala manželka zavraždeného podnikateľa Mária Kubašiaková. Ani ona pritom na verejné zasadnutie nedostala predvolanie a dozvedela sa o tom z iných zdrojov.

Vysvetlenie krajského súdu, ktorý mal predvolanie posielať bolo prekvapujúce.„Súdu nie je zrejmé, prečo poškodenej nebolo zaslané upovedomenie o dnešnom verejnom zasadnutí,“ vysvetlila hovorkyňa súdu Nina Spurná.

Okresný súd Banská Bystrica ešte v novembri 2009 odsúdil Igora Šajgala za vydieranie na 6 a pol ročné väzenie. Objednávku vraždy sa mu ale pre niektoré pochybnosti nepodarilo dokázať. On aj prokuratúra sa však odvolali a rozhodnúť mal krajský súd. Na verdikt si verejnosť bude musieť počkať do 15. augusta. Na tento dátum totiž verejné zasadnutie odročili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu