Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvé DETAILY o rakovine Karola III.: Modlí sa za neho aj premiér!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Diagnóza rakoviny u 75-ročného kráľa Karola III. bola stanovená včas. Uviedol to v utorok britský premiér Rishi Sunak, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

„Našťastie sa to podarilo zachytiť včas a teraz si všetci budú priať, aby dostal potrebnú liečbu a aby sa úplne uzdravil," povedal Sunak v rozhovore pre britskú spravodajskú stanicu BBC. „Myslím, že v to všetci dúfame a modlíme sa za to. Ja som s ním, samozrejme, v pravidelnom kontakte a budem s ním komunikovať ako zvyčajne," dodal britský premiér.

Rishi Sunak
Zobraziť galériu (3)
Rishi Sunak  (Zdroj: SITA)

Buckinghamský palác v pondelok oznámil, že britskému kráľovi diagnostikovali rakovinu a začal sa podrobovať liečbe. Nespresnil druh rakoviny, údajne však nejde o rakovinu prostaty. Pred týždňom ho prepustili zo súkromnej nemocnice v Londýne, v ktorej absolvoval operáciu v súvislosti so zväčšenou prostatou.

Lekári 75-ročnému kráľovi odporučili, aby na čas liečby odložil svoje verejné vystúpenia. Podľa BBC sa očakáva, že ho zastúpia iní vysokopostavení členovia kráľovskej rodiny. Naďalej sa však bude venovať štátnym záležitostiam zo svojho úradu. Skoré uzdravenie mu zaželali viacerí svetoví lídri.

Karol III. sa stal panovníkom v septembri 2022 po smrti svojej matky Alžbety II. Vo všeobecnosti sa tešil dobrému zdraviu s výnimkou zranení pri hraní póla a lyžovaní.

Karol III.
Zobraziť galériu (3)
Karol III.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu