Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Karol III. a premiér Sunak budú namiesto osobného stretnutia hovoriť telefonicky

(Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein, Dan Kitwood/Pool Photo via AP)

LONDÝN - Kráľ Karol III. a britský premiér Rishi Sunak budú v stredu namiesto pravidelného osobného stretnutia hovoriť spolu telefonicky. Kráľovi diagnostikovali rakovinu a v súčasnosti sa nachádza vo svojom norfolskom sídle Sandringham. Informujeme na základe správ agentúr AFP a DPA.

"Vo všeobecnosti nekomentujeme a ani nebudeme komentovať rozhovory premiéra s kráľom. Ale v tomto prípade sme sa dohodli s palácom, že potvrdíme, že budú spolu hovoriť telefonicky," odpovedal hovorca premiéra na otázku, či Sunak odcestuje za kráľom do Sandringhamu. Kráľ Karol pricestoval do Sandringhamu v utorok po stretnutí so svojím synom Harrym v Londýne.

Kráľ nedávno podstúpil operáciu pre zväčšenú prostatu. Buckinghamský palác v pondelok potvrdil, že 75-ročnému kráľovi diagnostikovali rakovinu. Typ ochorenia nešpecifikovali. Niektoré povinnosti kráľa počas jeho liečby prevezme jeho syn William spolu s ďalšími členmi kráľovskej rodiny. Karol však bude naďalej vykonávať funkcie hlavy štátu a každý týždeň absolvuje stretnutie s premiérom Sunakom.

Viac o téme: RozhovorBritániaRishi SunakKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu