Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zomrel prvý akčný hrdina (†81) tmavej pleti: Smúti aj hviezdny Samuel L. Jackson!

Zomrel prvý akčný hrdina tmavej pleti.
Zomrel prvý akčný hrdina tmavej pleti. (Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Filmový svet prežíva obrovský smútok. Vo veku 81 rokov zomrel prvý akčný hrdina tmavej pleti Richard Roundtree. Jeho kolega Samuel L. Jackson (74), ktorý vo filme Shaft stvárňoval jeho synovca, mu na sociálnych sieťach vzdal hold!

O úmrtí Richarda Roundtreeho informoval portál The Hollywood Reporter, ktorému smutnú správu potvrdil hercov manažér Patrick McMinn. Rountree zomrel v utorok vo svojom dome v Los Angeles, prehral boj so zákernou chorobou - rakovinou pankreasu. 

„Artists & Representatives Agency trúchli nad stratou nášho priateľa a klienta Richarda Rountreeho. Jeho priekopnícka kariéra zmenila pohľad na šoubiznis po celom svete a jeho trvalý odhaz pocítia ďalšie generácie. V tejto ťažkej dobe sú naše srdcia s rodinou a blízkymi,“ uviedla hercova agentúra v oficiálnom prehlásení pre magazín People

Na sociálnych sieťach vzdal svojmu kolegovi hold aj slávny Samuel L. Jackson. „Shaft, ako vieme, je a vždy bude jeho výtvorom,” napísal na Instagrame. „Jeho odchod zanecháva dieru nielen v mojom srdci, ale som si istý, že aj v mnohých z vás,“ pokračoval. „Mám ťa rád, brácho, vidím ťa kráčať uprostred hlavnej ulice v nebi, Issac diriguje tvoju pieseň a kabát ti vanie vo vetre,“ odkázal do neba.

Viac o téme: Samuel L. JacksonRichard Roundtree
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu